"Automüüjad" saatejuht ja kogenud automüüja Mike Brewer. Foto: Pete Dadds
Tele
23. september 2014, 11:41

Millist autot tasub osta: nõuandeid elukutseliselt automüüjalt (24)

Uuel telehooajal alustab Discovery Channel‘il taas autosaade Automüüjad (Wheeler Dealers).

Saatejuht ja kogenud automüüja Mike Brewer andis enne hooaja algust nõu, milliseid autosid tasub osta, et nende väärtus ei langeks. Üle 30 aasta kasutatud autode ostmise, korrastamise ja müümisega tegelenud Mike Brewer’i sõnul on hetkel vanade klassikaliste autode turg väga soodne.

"Alates 2008. aasta majanduskriisist investeerivad inimesed rohkem materiaalsesse – kinnisvarasse, autodesse ja juveelidesse, seega klassikaliste autode väärtus üha kasvab,“ kinnitas Brewer.

Uuema kasutatud auto ostmisel soovitab ta eelkõige Volkswageni brändi autot. "Olgu selleks Seat, Škoda, Volkswagen või Audi, kõik Volkswageni brändi autod on väga vastupidavad, usaldusväärsed ja tahetud. Nende väärtus ka kasutatud autode puhul langeb üsna vähe,“ ütles Brewer. "Maailma autotootjatest eelistan USAs Fordi ja Euroopas Volkswageni brändi. Ka Aasia autoturg on kümne aasta jooksul teinud läbi suure kvaliteedihüppe ning nende hinnad on mõistlikud, markidest eelistaksin Kia’t.“

 Automüüjad (Wheeler Dealers) on populaarne autosaade Discovery Channel telekanalil, mis näitab, kuidas kogenud automüüja Mike Brewer ja mehaanik Edd China otsivad ja ostavad üle maailma erinevaid vanu, kuid väärtuslikke autosid, restaureerivad need ning püüavad seejärel kasumiga maha müüa.

Selle hooajal restaureerivad Mike ja Edd muuhulgas 100-aastast autot, et tähistada oma 100. auto restaureerimist, taastavad vana Volkswageni matkabussi ning paljusid teisi vanu ja uuemaid sõidukeid.