Margaret Kodusaar, Kristjan Kasearu, Indrek TaalmaaFoto: TEET MALSROOS
Tele
23. september 2014, 09:43

Arvustus ja ülevaade: Indrek Taalmaa mängib "Köögis" ikka kuratlikult hästi (17)

"Köök" on jõudnud kolmanda osani, kuid ma pean piinlikult tunnistama, et esimest osa ma ei näinudki, teist osa vaatasin ühe silmaga, kuid kindel on see, et sarja peategelast peakokka Viktor Paulust kehastav Indrek Taalmaa mängib ikka kuratlikult hästi.

Tema miimika, žestid ja isegi pisukene liialdamine on võluvad. Tõelised telegurmaanid teavad öelda, et ka ühes vene kanalis on analoogne sari jooksnud ja sealgi mängisid suurepärased näitlejad, kuid Taalmaa on igati võrdlust väärt!

Tänu Taalmaa mängule võib sarjale mõningaid miinuseid andestada, näiteks seda, et mõni nali ei olegi naljakas, 30 minutist näeb sarja ca 20 minutit, mõned tegelaskujud oleks justkui kogemata ekraanile sattunud, kuigi köögis toimetavad abišeff Leino, Sergo, Fred, prantsuse kokk Louis (väga vahva osatäitmine Andres Roosilehe poolt) ja ettekandja Natali ning baarmen Kaspar on ju kõik omamoodi vajalikud tegelaskujud, kuid kindlasti mitte kandvad tegelaskujud.

Vahetevahel jääb puudu ka sidususest, st naljad võiksid omavahel rohkem sidusad olla.

Väga edukalt sekundeerivad Paulusele, sarja teine peategelane Maks (Kristjan Kasearu), kes semmib restorani peaadministraatori Vika ehk Viktoriaga (Margaret Kodusaar), kuigi Maks kinnitab selles osas, et ega meil ei olnudki ju nii väga seks, pigem lihtsalt niisama paljalt...

No jah, ülestunnistus, et päästa oma nahka Vika armukese Rauno (mees vehib selles osas prokuratuuri töötõendiga) eest või polegi selles suhtes mitte midagi sügavat. See viimane on ju üsna tavaline tänases romantilises maailmas. 

Et kompott oleks veelgi segasem, on selles osas mängus ka Rauno abikaasa, kohtunik, kelle sünnipäeva peetakse just selles restoranis, mille kohtab Viktor tõdeb, et see on tulede säras Eiffeli torn, mitte mingi kartuliurgas!

Sünnipäevaks ettevalmistused algavad, ja Maks saab ülesandeks tappa part. Maks kinnitab, et ta tuli küll plaaniga süüa teha, kuid kõik teised köögis kinnitavad, et õige kokk peab oskama ka tappa... Koos baarmen Kaspariga uuritakse internetist, kuidas parti tappa – selgub, et pardil on kehv veresoonkond, mistõttu otsustakse parti ehmatada... Kuid kas sellest pole abi. Ühel hetkel on part kadunud ja päästeingliks osutub loomulikult ettekandja Natali, kes on ju taimetoitlane. Temal on plaan part päästa. Kuhu part peita? Loomulikult tualetti!

Kui ühel hetkel Viktor Maksilt küsib, kus on part, siis kinnitab noormees, et tappis pardi, kägistades. Seepeale saab Viktor öelda selle osa ühe parima killu: "OK, Othello, mine vii oma Desdemona Leino kätte!

Et sari oleks siiski võimalikult maalähedane, on lisaks pardile mängus ka kama! Sünnipäevalaps, kohtunik ja Rauno abikaasa soovib desserdiks kama!!! Täiesti uskumatu, selline edukas daam ja kama!!! Selline palve viib endast välja Viktori, kes hüüatab, et meil on prantsuse restoran mitte mingisugune urgas! Ja kama saab endale ka uue nime – keefiriplöga! Pole paha!

Siiski otsustab peakokk vastu tulla ja laseb valmistada näidiskama, kuid tal on seoses sellega ka inimlikud salaplaanid - Viktor on ilma jäänud juhiloast, kuna sõitis purjusena vastassuunavööndis, sõites maha ka valgusfoori. Just sünnipäevalapsest kohtunik on Viktori loa üheks aastaks  ära võtnud ning Viktor näeb koos kamaga võimalust luba tagasi saada. Kuid, kuid, asi polegi sedavõrd lihtne – kohtunik aimab midagi kahtlast ja tõdeb, et sellise rikkumise korral on hea, et Viktoril vaid aastaks luba ära võeti...

Nüüd on Viktor täiesti endast väljas, ta otsustab kasutada sünnipäevalapse peal kõhulahtistit, sest kättemaks peab olema magus!

Sel hetkel, kui Rauno abikaasale ilusat toosti lausub: "Tahaks soovida Sulle head tervist, sest kõik muu tuuakse Sulle ju meeleheaks!“, jõuab lauale kõhulahtistiga maitsestatud roog ja sünnipäevalast tuleb tervitama ka Viktor isiklikult.

Samal hetkel mainib kohtunik, et kõik restoranis on olnud sedavõrd vahva, et homme saaks ta Viktorit juhiloa osas aidata....

Kahjuks on jõudnud kõhulahtistiga eelrooga maitsta Rauno ja ohvriks toob ennast ka Viktor! Milline mees!

Lõpp läheb eriti kiireks ja lõppvaatus algab WC’s, kus Viktor ja Rauno hädal on. Seal klaarivad oma suhet ka Maks ja Vika! Salajane info jõuab nüüd ka Rauno kõrvu, mistõttu läheb lausa tulistamiseks, poistel on püksid rebadel, hukkub part ja Rauno saab panniga vastu pead. Tõeline mürgel, tõeline klounaad!

Aga siiski – lõpp hea, kõik hea! Kohtunik premeerib kogu selle jama eest Viktorit väikese ümbrikuga (eks me kõik oleme ju inimesed...) ning Viktor otsustab Maksi kokaks pühitseda! Ta lausub pidulikud sõnad: "Praepanni ja praeahju nimel, omlett!“

Igal juhul näib "Köök" olevat sari, mida tasub ka järgmisel esmaspäeval jälgida, sest mine tea, millised intriigid siis esile kerkivad. Kas Vika suudab Maksi restoranist välja süüa, kas Maks pääseb tõepoolest ka süüa tegema jne jne?