Lenna Kuurmaa ETV 21. septembri saates "Tõuse ja sära!".Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
21. september 2014, 14:29

Lenna Kuurmaa telesaates: "Mind kui inimest on Ami sünd ainult paremaks muutnud" (14)

Täna ETV-s ekraanil olnud esimese saatejuhivahetuse saate "Tõuse ja sära!" üheks külaliseks oli Lenna Kuurmaa, kellelt Andres Kuusk uuris, kuidas lauljataril õnnestub ühitada oma karjääri lapse kasvatamisega, kuidas sündis tema viimane plaadiprojekt ning mis lugu on Lenna ansamblist eemaldunud Mihkel Rauaga.

Lenna Kuurmaa tunnistas, et tema suhtumine lapsevanemana on muutunud. "Mind kui inimest on Ami sünd ainult paremaks muutnud. Kõik muretunnetus ja ohud on iga lapsevanema kartused. Arvan, et ma ei ole ainus." 

Küsimusele, kas tütrel on ka vali lauluhääl, vastas Lenna naerdes: "Väga vali."

Kontsertide ja proovidega saab Lenna väga hästi hakkama. "Mul ei ole graafikut üheksast kuueni, kindlat tööpäeva, et ma pean igal hommikul ära minema. Ma saan olla lapsega päris pikalt. Mõtlen, millal ma lasteaeda ta saadan, et kuidas ta ise tahab minna. Ma ei ütleks, et muusikul väga raske on."

"Mul on hea meel, et mul selline elu on, et ma saan lapsega väga palju aega veeta. Kontserte on, aga ma jätsin neid ka vähemaks, kui laps sündis. Nüüd on juba aktiivsem, sest laps on juba suurem," rääkis Lenna. Kuna ka ta elukaaslane (Robert Vaigla – toim) on muusik, siis saavad nad lapsehoidmise suhtes oma elu sättida. "Kui mina tegin kontserdi, siis isa oli lapsega kodus. Selles mõttes ei pea ma väga ohverdama."

Lenna rääkis ka oma vastsest plaadist, mis ilmub ka Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Jaapanis ning ta on andnud rokiajakirjadele päris palju intervjuusid.

Lauljatar ei jätnud täpsustamata, et tegelikult ei ole see üksnes tema plaat, vaid ikkagi itaallaste üleskutsutud projekt. Praegu ajab ta edasi oma rida ja teeb juba uut plaati. Sügis ja talv tuleb Lennal ka esinemiste osas suhteliselt tihe.

Kus on aga Mihkel Raud?

"Väga hea küsimus, ma ise küsin ka: kus on Mihkel Raud? Mihkliga on lihtsalt kogu aeg nii palju tegemist. See tundus kõigile meile juba nagu ... totakas. Iga publiku ees pidime rääkima selle loo, et "täna on meil asenduskitarrist". Kuna ta läheb ka poliitikasse, nagu paljud teisedki, siis ei jää tal selleks aega. Praegu on tema koha sisse võtnud Pent Järve," selgitas lauljatar.

Aga mingit tüli nende vahel ei ole: "Mul pole Mihkliga võimalik üldse tülli minna."