HÄMMASTAVALT PRINGID: Ekspertide sõnul pole võimalik, et nii eaka naise rinnapartii saaks kirurgilise sekkumiseta niivõrd prink püsida. Sophia ilulõikusi ei kinnita. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
21. september 2014, 14:00

Sophia Loren: "Olen avastanud igavese ilu allika. See peitub peas!" (9)

Täna oma 80. sünnipäeva tähistav Sophia Loren vaimustab avalikkust endiselt oma suurepärase välimusega, mis näitlejatari tegelikku vanust aimata ei lase. Kuidas ta seda teeb?

Glamuurne Oscari võitja kinnitab, et midagi kunstlikku tema välimuses ei ole – ilu saladuseks on lühidalt öeldes suur töö ja vaev, õiged ilunipid ja head geenid, vahendab Daily Mail. Samavõrd, kui tema näitlemisoskust, kiidetakse tõesti tema võimet oma ilu hoida, ilma et ta oleks kordagi ilulõikusi ette võtnud.

Naine kinnitab, et igavese ilu allikas on päris kindlasti olemas, sest tema on selle avastanud. "See peitub su peas! Su anded, ellusuhtumine, loovus, õnnetunne, mida jagub nii sulle endale kui ka kõigile lähedastele, kellega kokku puutud. Kui õpid seda allikat kasutama, oled vananemise vastu kindlustatud," ütleb eakas kaunitar. Sophia väidab, et on oma sõnadele elav tõestus.

Diiva ei varja siiski, et ainuüksi ellusuhtumisest ei piisa: kogu positiivsuse juures tuleb ikka pisutki jälgida, mida sa sööd, ja veidi trenni teha. Sophia nimetab seda muidugi enesepiitsutamiseks ja rangeks dieediks.

"Ma ärkan varakult ja tulen kohe voodist välja – ma ei taha seda tihtipeale teha, sest kellele ei meeldiks pikalt voodis vedelda ja trenni jaoks mitte aega jätta, aga võtan end alati kokku. Siis ma jalutan ligikaudu tunni. Jalutades mõtlen, et võib-olla leian järgmise nurga tagant midagi imelist. Mõtlen alati positiivselt. Üsna võimatu on tabada mind nukras või melanhoolses meeleolus," räägib staar.

Sophia legendaarne ilunipp, mida ta aastate jooksul jaganud on, kõlab aga hoopis nii: "Armastage elu, spagette ja mõnusat oliiviõlivanni!"

Itaalia kaunitar kinnitab, et ta pole kunagi kartnud aega, lisanduvat vanust on ta alati võtnud kui teist noorust. "Ma pole kunagi olnud üks neist naistest, kes valetab, kui temalt vanust küsitakse," kinnitab näitlejanna.

Loreni ilu saladused

Kui paluda Sophial oma ilu saladusi natuke rohkem lahti rääkida, jagab staar üheksa nõuannet, mis on aidanud tal jõuda 80. eluaastani ilma, et see tema välimuses kuidagi kajastuks. Proovige järele, ehk pole veel hilja!

Kõige alus on dieet

"Jälgi hoolega, mida sa teed! Söö väga-väga-väga vähe! Peaaegu nälgi! Kuid käi mu sõnade, mitte mu tegude järgi, sest ma ei nälgi – vastupidi, söön pigem väga palju," ütleb šikk näitlejanna. Miks kõik teised siis nälgima peaksid? "Sest muidu lähete paksuks. Kas sa tahaksid paks olla?"

Vali õiged toidud

"Ma söön väga palju salateid, sinna kõrvale natuke liha ja mõne puuvilja. Aga ma jumaldan maiustusi!" ütleb Sophia.

Väldi leiba

"Natuke leiba halba ei tee, aga suurtes kogustes sisaldab see liiga palju rasva. Ja me kõik mõistame, et rasv on halb, kui tahad hea välja näha," õpetab Sophia.

Lepi sellega, et kõik

ei saa olla kaunitarid

"Seda sul kas on või ei ole. Kui ei ole, võid muidugi elada tervislikult, aga pead leppima sellega, et sa pole mingi iludus," on näitlejatar halastamatu.

Tee trenni

"Kas või natukene trenni teeb kehaga imesid. Mina muidugi kunagi tõsist trenni ei tee – ma lihtsalt kõnnin, kõnnin, kõnnin, kõnnin. Peale muu on see hea ka südametervisele," ütleb Sophia.

Lepi vananemisega

"Ma arvan, et see on meie DNAs. Kui sa tahad alati nooruslik välja näha, aga geenid pole sulle seda kingitust teinud, võiksid ehk kaaluda mõnd ilulõikust, kuigi mulle endale see ei meeldi. Inimesed on tihti pärast ilulõikusi nii õnnetud ja ma ei taha õnnetu olla. Mina kardaksin noa alla minekut väga," soovitab Sophia leppida sellega, mida vanus välimusele lisab.

Naudi elu

"Sa pead õppima elu nautima. Võib tunduda, et see on tähtsusetu, aga positiivne ellusuhtumine aitab vananemist vältida," õpetab staar.

Vali seltskonda

"Ümbritse end inimestega, kes sulle meeldivad, kellega on mõnus vestelda ja kellelt sul on midagi õppida nii ülejäänud maailma kui ka iseenda kohta. Selline suurepärane seltskond mõjub hästi nii enesetundele kui ka välimusele," selgitab Sophia.

Väldi stressi

"Sa pead enda eest hoolitsema. Võta aega puhkamiseks, loe raamatuid, naudi päikeseloojanguid – tee asju, mis sulle meeldivad!" juhendab näitlejatar.

Kas ikkagi ilulõikused?

Veebilehekülg Make Me Heal avaldas hiljuti artikli, milles kinnitatakse, et ükskõik, mida Itaalia filmistaar oma igavese ilu ja heade geenide kohta ka ütleks, tõde on siiski palju proosalisem: Sophia on lihtsalt mitu korda noa all käinud ja oma välimust kõvasti kohendada lasknud.

Lehekülje hinnangul on näitlejannal päris kindlasti rinnaimplantaadid. Selles on võimatu kahelda, sest kui Sophia sügava dekolteega kleidi selga tõmbab, on näha, et kui muidu vastab paljastuva naha seisukord tema vanusele, siis rindade juurest on see hämmastavalt prink ja pingul: rinnad, mis vanuse lisandudes peaksid lõtvuma, on äärmiselt ümarad ja nahk justkui säraks, nii värske näeb see välja!

Muidu nii stiilne ja väljapeetud staar on veebilehe hinnangul implantaatidega ränga vea teinud – eesmärgiks on ilmselgelt olnud büsti endise sära taastamine, aga tulemus on pigem pornostaarilik. Make Me Heali hinnangul võinuks naine rinnasuurenduse asemel kaaluda pigem tõstvat ja kohendavat lõikust, tulemus olnuks väärikam.

Kuulujutud räägivad, et peale rinnasuurenduse on Sophia lasknud kohendada nägu ja tõsta silmalauge ning veebileht usub, et juttudel on tõepõhi all. "Kui vaadata Sophia nägu, võib näha, et tema nahk on ebaloomulikult pingule tõmmatud, kuid nüüd on see jälle mõnest kohast lõtvuda jõudnud – see on märk sellest, et lõikus on toimunud mõnda aega tagasi. Ka Sophia kael on tema vanust arvestades hämmastavalt sile ja nii näol kui ka kaelal on näha näo ringlõikusele iseloomulikke tunnuseid," kirjutab veebilehekülg.

Kui vaadata Sophia silmi, on näha, et need on erinevalt eakaaslastest hämmastavalt suured. Vanuse lisandudes kipub silmalaugude nahk silmadele langema, Sophia silmad on aga teistsugused: pisut kissis ja trimmis. Tõenäoliselt on ta lasknud lõigata nii ülemisi kui ka alumisi silmalauge.

Ilukirurg Anthony Youn ütleb, et ilmselt kasutab staar regulaarselt ka Botoxit, täitesüste, laserravi ja keemilist koorimist, et võidelda kortsude ja naha vananemisprotsessidega.

Seepärast on Make Me Heal veendunud, et ükskõik kui palju toredaid vananemisvastaseid nippe Sophia ka välja ei tooks, tema enda noorusliku välimuse saladus ei peitu siiski pikkades jalutuskäikudes ja oliiviõlivannides. "Oma kauni välimuse eest võlgneb ta tänu ainult (ja ainult!) osavatele ilukirurgidele, kes on andnud endast parima, et tema ilu ajahambale vastu peaks," seisab leheküljel.