Laur JoametsFoto: YouTube/Kuvatõmmis
Saund
19. september 2014, 12:28

Mainekas muusikaväljaandes ilmus esimene ingliskeelne intervjuu Laur Joametsaga (1)

New Yorgi mainekas muusikaväljaanne The Fader tutvustab Eesti kitarrist Laur Joametsa. USA-s elav Joamets on teinud hiljuti suure tähelennu - mees mängib soolokitarri kantri-, souli- ja bluusimuusik Sturgill Simpsoni bändis ning on üles astunud ka kuulsas David Lettermani šõus. 

"Eesti kitarrist paneb kantrimuusika leegitsema", on loo pealkirjaks. Õigupoolest on The Faderis ilmunud usutluse puhul tegemist Laur Joametsa esimese ingliskeelse intervjuuga.

Küsitleja Duncan Cooper tõdeb, et kuigi mehe looming on saanud palju kajastust, on muusik ise senini jäänud saladusloori varju.

Intervjuus räägib Joamets muuhulgas Eestist, oma perest ning siinsest muusikukarjäärist.

Küsimusele, milliseid Eesti bände tasuks tähele panna, vastas Joamets: "Eestis on päris mitmed artistid, kes mulle meeldivad. Näiteks on seal tõeliselt lahe heavey-rock bänd Nevesis. Samal kutil, kes seal laulab, on ka veider bluusibänd nimega Super Hot Cosmos Blues Band. Lisaks neile on veel Elephants from Neptune ja tõeliselt lahe laulukirjutaja Vaiko Eplik. Vabandust, et nii palju rokkmuusikat mainisin, kuid kuulan just seda."

Täispikka intervjuud Laur Joametsaga saad lugeda SIIT.