Foto: TEET MALSROOS
Film
19. september 2014, 08:12

GALERII: vaata, kes käisid Ilmar Raagi värske filmi esilinastusel (10)

Sel reedel jõuab kinodesse Ilmar Raagi uus mängufilm "Ma ei tule tagasi". Ambitsioonikat projekti on juba saatnud festivaliedu: auhindu on tulnud nii Ameerikast Tribeca festivalilt kui Venemaalt Tarkovski filmi järgi nime saanud väärtfilmide festivalilt "Peegel".

Anja on edukas noor õppejõud, kes loeb loenguid Byronist ja on romantilistes suhetes professorist kolleegiga, kuid kohtumine minevikuga keerab ühe hetkega kogu tema elu pea peale.

Ta on sunnitud põgenema valesüüdistuse eest ja teeskleb kodutut last. Teismelise mask ja tutvus sarnase, hulljulge tüdruku Kristiinaga annab Anjale võimaluse alustada uut elu. See on lugu ellujäämisest, südantsoojendavast sõprusest ja perekonna tähendusest.

Eesti, Venemaa, Valgevene, Kasahstani ja Soome koostööna valminud film on üles võetud vene keeles ja vene näitlejatega.

"Ma ei tule tagasi" on Ilmar Raagi neljas film. Filmi peaosades on noor näitlejanna Polina Poškaruk ja lastekodust pärit Viktoria Lobatševa.

Linateose pidulik esilinastus toimus Coca-Cola Plazas neljapäeva õhtul kell 19.00.

Filmi eelarve on 1,5 miljonit eurot. Filmi valmimist on toetanud Eesti Filmi Sihtasutus, Kultuurkapital, Vene Föderatsiooni Filmifond, Soome Filmi Sihtasutus ja Euroopa Nõukogu kaastootmisfond Eurimages.