TÄIUSLIK PAAR: Mia ja Jeroen. Foto: Erakogu
Inimesed
19. september 2014, 07:00

Lauljatar Mia: olen leidnud mehe, kes armastab mind just sellisena, nagu ma olen (21)

Keila SOS Lastekülas üles kasvanud Elmari hititüdruk kohtas Hispaanias kiropraktikat õppides täiuslikku kallimat

Lauljatar Mia, kelle hitt "Ingel mu kõrval" mõne aasta eest raadioedetabeleid vallutas, on põneva elumuutuse lävepakul: kaks sügist tagasi Barcelonas kiropraktikat õppima asunud neiu kolib peagi kokku belglasest kallima Jeroeniga. "Kolm päeva pärast seda õhtut, kui meie vahel hakkas sädemeid lendama, olime juba ametlikult suhtes ning nädala pärast arutasime lapsi ja abielu. Kõik käis väga kiiresti," meenutab Mia nende tutvuse algust.

"Saime Jeroeniga tuttavaks eelmisel sügisel minu kooli (Barcelona kiropraktikakolledži – K. A.) halloweeni-peol, mis toimus ühes kohalikus baaris. Kui ma teda ja tema sõbrannat nägin, siis arvasin, et nad on esimese aasta üliõpilased, ja läksin oma mõttele kinnitust otsima. Pidu oli aga avatud ka võõrastele inimestele ja kui tuli välja, et nad on turistid, mõtlesin endamisi, et siis ei viitsi ma nendega rohkem suhelda," jutustab Mia (27), kes veetis lõpuks siiski suure osa peost avatud ja jutuka tandemi seltsis.

"Õhtu lõpus otsustasime järgmisel päeval kokku saada, kuigi sel õhtul me teineteist üldse sellise pilguga ei vaadanud," tunnistab neiu. Uuesti kohtudes hakkas tal aga asi belgia noormehega kiiresti susisema.

"Olin just enne väljaminekut korraks vilksamisi mõelnud, et tema oleks küll üks täiuslik boyfriend," muheleb Mia.

Kuigi Jeroen lendas kaks päeva hiljem koju tagasi, otsustasid noored proovida kaugsuhet.

"Tundsime teineteist justkui ära. Alguses naljatasime, et oleme teineteise vastassoost koopiad," räägib Mia. Novembri alguses, kui neil saab aasta aega koos oldud, kolib Jeroen Hispaaniasse ja nad hakkavadki koos elama.

"Oleme selle lühikese ajaga õppinud rääkima ka emotsioonidest ja õrnadest teemadest. Ta on ainus mees, kes on end mulle täielikult avanud ja julgenud rääkida, mis on tal hinge peal, mis talle vahel haiget teeb ja kuidas mina saan temale oma armastust väljendada. Ja ta on ainus, kellele mina olen julgenud end samamoodi avada." Tähtis on ka teineteise hindamine ja vastastikune austus.

"Ta on ainus mees, kes paneb mind tundma, et ta armastab mind just sellisena, nagu ma olen, kõigi minu vigadega, ning ta teeb mulle ka väga palju komplimente," kiidab Mia.

Flaami keelest oskab Mia seni vaid üksikuid sõnu ja Jeroenilegi pole ta eesti keele tunde korraldanud.

"Tõsisema keeleõppimise võtame ette siis, kui tuleb pisipere soetamise aeg," lubab Mia.

Muusikasõbrad on imestanud, kuhu Kersti Kukk, artistinimega Mia, viimasel paaril aastal kadunud on. Kuidas riigiteaduste bakalaureusekraadiga laulja Hispaaniasse kiropraktikat õppima sattus?

"Olin järjestikustel aastatel alustanud nii rahvusvaheliste suhete kui ka filosoofia magistriõpet, kuid sain aru, et need ei olnud minu jaoks päris õiged erialad," ütleb Mia, kelles tärkas huvi kiropraktika vastu, kui see eriala endise elukaaslasega jutuks tuli.

Kiropraktika juurde viis sõbranna

"Uurisin selle kohta lähemalt ning sattusin sellest üsna vaimustusse. Rääkisin oma mõtetest iiri sõbrannaga, kellega koos olime rahvusvahelise noorteorganisatsiooni Power4Youth juhatuse liikmed, ja tuli välja, et ta oli just Hollandis assisteerimas üht kiropraktikut, kes omakorda kutsus mind Hispaaniasse Malagasse konverentsile. Seal veendusin, et see on just niisugune amet, mis mulle sobiks," avab Mia Barcelonasse kolimise tagamaad.

Kiropraktika on tuntud alternatiivmeditsiini haruna, mis tegeleb lihasmotoorika raviga eelkõige selja- ja kaelavaevuste puhul, kuid Mia rõhutab, et kiropraktik tegeleb kogu kesknärvisüsteemiga, mis on hea tervise põhialus.

"Kiropraktika on eelkõige ennetav ravi, kuid aitab väga paljusid eri eas inimesi, kel esinevad selgroolülide ebakorrektse asendi tõttu näiteks selja-, närvi- või lihasvalu, organite ala- või ületalitlus. Kiropraktik ei ravi sümptomeid, vaid nende põhjusi. Patsientidel on siis tugevam immuunsüsteem ja rohkem energiat," selgitab ta.

Õppekava, koolikaaslaste ja õpetajatega on Mia ülimalt rahul. Mia õpipartner on itaallasest kursusekaaslane, kellega ta korterit jagab.

"Hispaanias on tavaline üürida korterit mitme peale, kuna hinnad on kallid. Eestis saaks siinse toa üüri eest juba terve korteri üürida," seletab neiu.

Piisavalt aega ja kirge ka laulmiseks

Hispaania keele on ta õppides suhu saanud. Osa aineid on inglise, osa hispaania keeles, esimesel õppeaastal oli tundides sünkroontõlge hispaania keelest inglise keelde ja vastupidi.

"See on eriti luksuslik võimalus keelt omandada! Kui ma Prantsusmaal vahetusüliõpilane olin, istusin esimesest päevast prantsuskeelsetes loengutes ja poetasin vahel ka paar frustratsioonipisarat, kui millestki aru ei saanud. Samuti Venemaal," võrdleb Mia, kes on mõnda aega õppinud Bordeaux’s ja Voronežis.

Sellest aastast sooritab ta hispaaniakeelsete ainete eksamid kohalikus keeles. "Järgmisest aastast alustame praktikat kliinikus, kus patsiendid on kohalikud ning on vaja rääkida väga head hispaania keelt," põhjendab Mia.

Muusikatki pole ta jätnud. "Mõistagi on põhienergia läinud koolile ja enda sisseseadmisele. Vaba aeg on üsna piiratud," möönab ta.

"Viimasel ajal ei satu ma lavale tihedamini kui mõne korra kuus. On esinemisi nii Eestis kui ka väiksemaid ülesastumisi Hispaanias, kus olen endale partneriteks leidnud löökpillimängija Brasiiliast ja kitarrimängija Ecuadorist," reedab Mia.

Mais avaldas ta koostöös brasiilia muusikamänedžeri Gustavo Ribeiroga singli "Take a Chance".

Hetkel katsetab laulja uusi stiile ja mõlgutab mõtteid uuest plaadist. Eestis esineb ta jälle novembris, muu hulgas Kuldse Kartuli galal, kus tunnustatakse Eesti parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid.

"Eks elu näita, mis riigis ma viimaks kanda kinnitan. Võtsin viieaastase haridustee ette ikka selleks, et tulevikus kiro-praktikuna töötada. Kuid kindlasti jääb mul ka piisavalt aega ja kirge laulmisega tegelemiseks."

Aitab elutreenerina teisi lastekodukasvandikke

Sellest suvest tegutseb Mia ka elutreenerina.

"Olen eluaeg tundnud huvi psühholoogia ja eneseabiraamatute vastu. Olen neid kümnete kaupa lugenud ning läbinud erinevaid seminare ja koolitusi. Varem ajendas mind enda hingevalu ning rahulolematus oma käitumise ja tulemustega," räägib ta.

Nüüd otsustas kuuendast eluaastast Keila SOS Lastekülas kasvanud neiu suunata oma energia teiste sarnase taustaga inimeste aitamisse.

"Augustis tegingi esimese lühikoolituse Eesti asenduskodunoortele Helsingis ning osalesin ka Paide arvamusfestivalil, kus rääkisin sotsiaalministri Helmen Küti arutlusringis varajasest märkamisest," avaldab Mia, kellel on kliente Eestis, Rootsis ja ka Saksamaal.

"Aitan ka nii-öelda tavalisi inimesi, kes ei ole lastekodutaustaga, sest lõppude lõpuks kogeme inimestena kõik sarnaseid emotsioone ja hirme. Meil kõigil on oma lood ja murekohad, mis vajavad lahtipõimimist," seletab ta.