Kaader Lenna ja Moonlandi laulust «Heaven Is to Be Close to You». Foto: Kuvatõmmis
Inimesed
19. september 2014, 07:15

Lennal ilmub Itaalia bändiga rahvusvaheline rokiplaat (8)

Täna tuleb Euroopas müüki rokialbum "Moonland featuring Lenna Kuurmaa", mis ilmub tuntud Itaalia plaadifirma Frontiers alt. Peagi jõuab Milanos salvestatud tosina ingliskeelse meloodilise rokipalaga album poelettidele ka Põhja-Ameerikas ja Jaapanis.

Frontiers Records, kelle hiljutiste väljalasete hulka kuuluvad Yesi, Uriah Heepi ja Asia värsked albumid, võttis Lennaga ühendust eelmisel aastal. Lauljatar tunnistas jutusaate "Tõuse ja sära" teisipäevasel salvestusel, et oli väga üllatunud ja esiti skeptiline, kui itaallased avaldasid soovi temaga plaati teha.

Uurinud ettevõtte tausta, haaras ta aga härjal sarvist: "Selliseid võimalusi pakutakse Eesti lauljatele väga harva."

Lenna nentis, et ei peagi Moonlandi ansambliga salvestatud albumit otseselt oma plaadiks:

"Mina olen selles projektis n-ö hääl. Muusika tuli kõik nende poolt, plaadi kirjutamises mina ei osalenud."

Sooloartistina ei plaani ta Vanilla Ninja aegse rokilikuma imago juurde naasta.

Aprillis ütles Lenna ERRi portaalile Menu, et ei usu, et peaks tulevikus kahe projekti vahel valima: "Ma arvan, et ruumi on mõlema jaoks. Ma olen kindel, et mul on vaba voli teha mõlemat ja mul on õigus mõlema jaoks."

Ka kinnitas ta, et Itaaliasse ta ei koli. "Küll on seal tihedalt käidud ja võib-olla on vaja ka tulevikus minna," lausus ta. Mais näiteks esines Lenna Milanos "Frontiers Rock Festivalil".

Moonlandi koosseisu kuuluvad klahv- ja löökpillimängija ning taustalaulja Alessandro Del Vecchio, kitarristid Francesco Marras ja Bruce Gaitsch, basskitarrist Anna Portalupi ja trummar Alessandro Polifrone.