BUSHMILLSI JA GUINNESSI MAALE: Täna õhtuks on Jalmar Vabarna, Tanel Padar ja Ott Lepland juba Dublinis kohal. Foto: Promo
Inimesed
18. september 2014, 07:00

Vallatud Vestid viivad Iirimaal elavatele eestlastele kodumaist muusikat (6)

"Seni meil külas olnud bändid – nii Meie Mees kui ka Singer Vinger – on toonud kokku täismaja eestlasi, samuti kohalikke Paddysid, Johne ja Siobhansisid – kuulama Eesti päritolu muusikat. Olenemata sellest, kas repertuaar koosneb ingliskeelsetest paladest või mitte," usub korraldaja Arvo-Jürgen Rägastik, et ka ansambli Vallatud Vestid kohe algavast Iirimaa-tuurist kujuneb meeleolukas pidu.

"Alati on Eesti kogukond pakkunud artistidele võimalust tutvuda kohaliku pubikultuuri ja viskitraditsioonidega. Ning kui ei ole võetud vähemalt üht vahust pinti Guinnessi, siis on sama hea, kui vanal heal Iirimaal poleks käidudki," räägib Vallatute Vestide Iirimaale tooja Arvo-Jürgen Rägastik võõrustamiskommetest.

"Tõeline Iirimaa algab siiski pealinna piire selja taha jättes, kui minnakse avastama mägesid ja loodust, sõites läbi väikeste külakeste, kus nii mõneski räägitakse uhkusega hääbuvat iiri keelt. Seal on ju isegi kohanimed ja liiklusmärgid iiri keeles ja võivad ainult inglise keelt rääkivale reisisellile tõsist peavalu valmistada."

Arvo-Jürgen teab juba ette, et seekordsed külalised on parajaks maiuspalaks kõigile, kel huvi nii Eurovisioni lauluvõistluse artistide kui ka roki, popi ja folgi vastu.

"Ott Lepland, Tanel Padar ja Jalmar Vabarna on piisavalt säravad staarid juba eraldi ning koos ja bändiga esinedes tulevad nende parimad küljed välja eriti hästi. Plaanis on kaks kontserti – üks pealinnas Dublinis ja teine samuti Iiri mõistes suurlinnas Corkis, kus samuti jätkub nii huvi kui publikut," arvab kontsertreisi peakorraldaja.

Et artistid olid lennueelsel päeval ametis kohvrite pakkimisega, andis kommentaari Vallatute

Vestide lavamänedžer Mihkel Tepp, kes mainis, et tänasest esmaspäevani kestev reis on bändile tegelikult teiseks välissõiduks üldse. Varem mängiti Eesti Eurovisioni-peol Malmös, kui meie poolt oli eurolaval Birgit Õigemeel.

"Viime seekord Iirimaale meie tavalisest programmist üsna vähe erineva kava, mida on õige veidi vürtsitatud ka kohaliku kastmega ehk iiri klassikaga. Tõeks peab võtma, et ega me kõiki laule Eestis esitanud polegi. Ent ometi on kogu kava väga vestilik," kinnitab Tepp.

"Igal juhul – oleme kõik väga elevil."