Foto on illustreeriv.Foto: Mati Hiis
Müstika
17. september 2014, 16:31

Kummituste uurija: ei maksa torkida seda, millest sa midagi ei tea! (13)

Seletamatutest nähtustest huvitatud inimesi koondava portaali Para-web aktiivne liige ja endine administraator Liisa (nimi muudetud) leiab, et kummitused on kohe kindlasti olemas.

"Minu jaoks on nad olemas, kuna ma "näen" neid. See ei ole nagu tavaline nägemine, vaid pigem tunnetamine," rääkis Liisa, et paljud inimesed vaidlevad kummituste olemasolule põikpäiselt vastu.

"Kogu see vaimutemaatika seisneb selles, millise vastuvõtlikkusega on inimesed. On neid, kes üldse ei usu, kuid on ka neid inimesi, kes väidavad, et nad ainult vaimude maailmas elavadki," selgitas Liisa, et ta saab mõlemast äärmusest aru. "Ma ka eriti ei uskunud, kuni ma ise tunnetama ja kogema hakkasin," märkis ta.

"Teadlased neid teemasid tavaliselt ei uuri, kuid asjaarmastajad on leidnud et elektro-magnetvälja detekorid leiavad anomaaliaid sellistes kohtades, kus kummitab," rääkis Liisa, et vaimud kiirgavad sama energiat, mida inimkehagi.

"Termokaameraid kasutades on leitud, et vaimud jäävad peale külmade liikuvate kogudena, mis on enamjaolt inimkeha kujuga."

Kummitus on energia

"Minu kogemus ütleb, et kummitus on energia. Ilmselt oleneb kohast ja situatsioonist, milline see energiakogum on," selgitas Liisa, et kui osad kummitused on neutraalsed ja peale olemise ning eksisteerimise suurt midagi ei teegi, siis on olemas ka energiavampiire, poltergeiste ja deemoneid, kellest tuleks inimestel eemale hoida.

Lisaks halbadele vaimudele on olemas aga ka näiteks intelligentsed inimese kuju võtnud kummitused, varju olendid ja ka ennast kordavad kummitused.

"Kui mõnes toas, majas või kohas on midagi juhtunud (tapmine, katastroof vms), siis salvestab see koht endas juhtunu ja mängib seda õigete asjaolude kokkulangemisel nagu makilindi pealt. Tegevus on sama ja hääled on ka alati samad."

Varju olendid on aga sellised kummitused, kel pole piisavalt palju energiat, et luua endale keha sarnane kuju. "Neid nähakse tavaliselt varjudena ja nad võtavad energiat ümbritsevast keskkonnast ja nii tekivad külmapunktid, külmavärinad ja akud saavad tühjaks."

"Kuna inimesed ei tee vahet heal või halval vaimul, siis üldjoones soovitan ma kummitustest ikkagi eemale hoida, sest ei tasu torkida seda, mida sa ei tea, mis see on," toonitas Liisa, et oma nina ei maksa igale poole toppida.

Siiski nentis vaime uurinud naine, et kui tegemist pole just poltergeisti, energiavampiiri või deemoniga, siis ei maksa kummitust karta!