JOOKSUNAISED: Mihkel Mattiseni elukaaslane Polina ja tütar Emilia käisid nädalavahetusel jooksmas.Foto: Erakogu
Inimesed
17. september 2014, 07:00

Mihkel Mattiseni aastane tütar käis nädalavahetusel jooksuvõistlusel (12)

"Polina hoidis tal ikka suurema osa ajast käest kinni ja mina filmisin. Kuigi aeg-ajalt tegi Emilia ka jooksusamme, siis oma aasta ja kolme elukuu juures tegeleb ta pigem siiski kõndimisega," räägib muusik Mihkel Mattisen, kuidas ta naispere – elukaaslane Polina ja tütar Emilia – nädalavahetusel SEB Tallinna maratoni jooksudest osa võttis.

Kui tavalisel võistlusel kannab iga osavõtja unikaalset stardinumbrit, siis lastejooksus said kõik sellid endale rinda stardinumbri uhke kirjaga "1".

"Emilia ukerdas ilusti selle 300 meetrit läbi," ütleb Mihkel Mattisen.

"Ega me ju läinudki tegema mingit tulemust, pigem proovime teda vaikselt spordimaailma kaasata. Loomulikult ei treeninud me Emiliat jooksuks kuidagi. Selleks on kindlasti vara. Küll ta tulevikus jõuab treenida, kui soovib.

Tal oli muidugi tore – palju lapsi koos ja ilus ilm."

Mihkli elukaaslane Polina Seledtsova võttis osa Nike noortejooksust distantsiga neli kilomeetrit. "Kuna ta on aastaid tegelnud keskmaajooksuga, oli neli kilomeetrit üsna loogiline valik," ütleb Mihkel, et Polina elus on jooksmine olnud alati tähtsal kohal.

"Seetõttu mõtlesimegi proovida ka Emilia jooksurajale saatmist," tunnistab ta.

Ka Polina ei teinud noortejooksu eel spetsiaalselt trenni. "Pigem oli tegu nii-öelda vana rasva ja võhma pealt jooksmisega. Praegu treenib Polina pigem enda füüsilise vormi hoidmiseks. Ta jookseb igal nädalal vähemalt kaks korda ja teeb kaks-kolm korda nädalas üldfüüsilist – kas kodus lapsega olles või jõusaalis," paljastab Mihkel kaasa vormi saladuse ja tunnistab, et Polinal läks oma väga hästi.

"Neljakilomeetrisel distantsil osales kokku 806 noort, neist 500 olid naised. Polina saavutas naiste hulgas seitsmenda koha. Praegust jooksuvormi arvestades jäi Polina oma ajaga rahule. Kuna tal on võistlusvaim alati sees olnud, siis ka seekord ei tahtnud ta niisama enda jaoks jooksma minna – ikka pingutas."

Mihkel elas sama suure kirega kaasa mõlema kalli inimese võistlusele. "Pärast Emilia jooksu läks Polina enne enda starti soojendust tegema, selleks ajaks tuli Emmil uni ning me kärutasime mööda võistluspaika. Jälgisin noortejooksu finišijoont küll hoolega, kuid kuidagi jäi mul Polina finišeerimine nägemata. Ju ta oli siis nii kiire," muigab Mihkel.