ÕPILANE: Aastaid Gwynethiga sõbrustanud Martha Stewart ei taha näitlejatarist enam midagi kuulda, sest kardab konkurentsi. Foto: Alamy/AOP
Inimesed
17. september 2014, 07:00

Martha Stewart: Paltrow võiks oma suu kinni hoida! (2)

Koduperenaiste iidoli ja filmitähe sõpruse lõpetas konkurents.

Aastaid avalikkuse ees lahutamatute sõpradena paistnud näitlejatar Gwyneth Paltrow ja elustiiliguru Martha Stewarti vahelt on must kass läbi jooksnud: Stewartile tundub, et Paltrow kipub tema leiba ampsama.

Koduperenaiste jumalanna ja elustiilinõustaja Martha Stewart on näitlejanna Gwynethit mitu korda oma kodus võõrustanud ja andnud talle hea võimaluse vaadata, kuidas professionaalid elu-olu korraldavad. Nähtu hakkas näitlejatarile aga nii väga meeldima, et hiljaaegu alustas staar oma elustiili­blogi ja nõustamisteenust pakkuva firmaga Goop.

Stewart on pehmelt öeldes ärritunud: tema meelest peaks Gwyneth ikka oma liistude juures püsima, mitte üritama teda kopeerida. "Ta peaks oma suu kinni hoidma. Ta on näitleja. Kui ta oleks oma näitlemisoskustes kindel, ei üritaks ta olla järgmine Martha Stewart," turtsub Martha Net-a-Porteri ajakirjas.

See pole esimene kord, kui Martha selgelt mõista annab, mida arvab Gwynethi püüdlustest tema jälgedes käia. Kui näitlejatar avaldas 2011. aastal kokaraamatu "My Father’s Daughter", lahkus Martha raamatu esitluspeolt esimeste hulgas. "Martha ei jäänud lõunale. Ta võttis vaid ühe joogi ja lahkus seejärel. Teades, et ta tuleb, olin kõvasti pingutanud – veetsin terve pühapäeva kokates ja ettevalmistusi tehes," oli Gwyneth nördinud.

Toona vabandasid Martha esindajad, et tal oli kahjuks tolleks päevaks mitu kohtumist kokku lepitud.

Varem on Martha Gwynethit isegi tunnustanud. "Ta peab midagi õigesti tegema. Ta on kütkestav naine, kellel on silma elustiilindusega seonduvale," kiitis kodundusprofessionaal näitlejatari mõne aasta eest.

Nüüd aga Martha enam põlgust ei peida.

Paltrow pole ainuke, kellega Stewartil kana kitkuda on olnud. Kui "Kõmutüdruku" staar Blake Lively alustas elustiiliportaaliga "Preserve", käis näitlejatar Martha juures nõustamisel. Toona oli kodunduskuninganna valmis Blake’i nõuannetega abistama, kuid nüüd on nii Martha kui ka kogu tema tiim seisukohal, et see on läbikukkunud katse. "Ma ei tea, mida Blake saavutada üritab. Ta on väga entusiastlik ja tahab selles valdkonnas tegutseda, aga arusaamatuks jääb, missugust stiili ta esindab," kritiseerib teda Martha kaubamärgi asepresident Kevin Sharkey.

Samuti ei hinda 73aastane proua Martha sugugi mitte kõigi näitlejate erialast tööd. Vanglasarjas "Orange Is The New Black" peaosalist mängiv Taylor Schilling tõestab koduperenaise sõnul osavalt oma andetust. "Ta pole piisavalt andekas. Kohtasin selle tegelaskuju prototüüpi vanglapäevil ja me mõlemad oleme nõus, et see tüdruk säärasesse rolli ei kõlba," arvustab Martha.

41aastane Gwyneth, kes tänavu jaanuaris lõpetas oma kümme aastat kestnud abielu muusik Chris Martiniga, ei ole kriitikast hoolimata aga patja nutma jäänud: kuuldavasti korraldab ta 9. oktoobril oma Los Angelese kodus tuluõhtu, kus osaleb ka USA president Barack Obama. Osalustasu jääb 1000 dollari ja 32 400 dollari vahele.

Gwyneth on tuntud Obama toetaja. 2012. aasta valimiste eel korraldas ta Londoni eksklusiivklubis sarnase tuluõhtu, kuid seekord on ta otsustanud täielikult jäljendada Martha pidulikke vastuvõtte ja avada tuluõhtuks oma kodu uksed. Võib olla päris kindel, et elustiiligurul on raske leppida teadmisega, kui kõrget külalist Gwyneth omaenese kodus võõrustada saab, ja kriitikat näitlejatari aadressil kuuleme tema suust ilmselt edaspidigi.

Stewart veetis viis kuud vanglas

Kõigile karmi kriitikat jagav Martha Stewart pole sugugi vaid professionaalne koduperenaine. 2004. aastal veetis ta viis kuud trellide taga selle eest, et takistas ametivõimude tööd temaga seotud börsipettuse uurimises. Nimelt sai Martha oma börsidiilerilt siseinfot, et looduslike ravimitega äritseva kompanii ImClone Systems aktsiad langevad lähiajal, ja müüs oma osa neist 2001. aastal kiiresti suure allahindlusega maha, et vältida ligi 50 000 dollari kaotamist.

Vanglas tundis Martha end üsna mugavalt, andes kogu trellide taga veedetud aja vältel kaasvangidele kodundustunde ja elustiilialast nõu.