Foto on illustreeriv.Foto: Aldo Luud
Müstika
17. september 2014, 16:32

"Ta ei hirmutanud mind üldse, kuigi ma teadsin, et tegemist on vaimuga" (60)

"Me magasime, kui järsku hakkas koer toas paaniliselt haukuma. Väljas läks tuli põlema ja keegi vajutas hästi aeglaselt ukselingi alla. Kui me vaatama läksime, polnud kuskil mitte kedagi," rääkis Lea (23), kelle pere elab Võrumaal asuvas vanas mõisahoones, mis on olnud mitmete põlvkondade koduks juba kakssada aastat.

Kõlab nagu seik Hollywoodi õudusfilmist? Seda see aga pole.

Lea sõnul on tema pereliikmed ja sõbrannad nende vanas majas ka varem seletamatuid asju täheldanud.

"Selles mõisas on palju inimesi elanud ja üleval toas on keegi ära surnud. Mu sõbrannad on kuulnud seal toas samme ja trepi kraginat ning mu isa endine naine kuulis all saunas olles samamoodi, et keegi seal üleval toas kõnnib."

Ka Lea sõbratar Kristi (22) tõdes, et tema sõbranna kodus juhtunud paranormaalsetest seikadest võiks kirjutada täis terve raamatu.

Kummitustega on kokku puutunud aga ka Kristi ise.

"Kui mu kõige lähedasem sõber suri, hakkas minu elamises ja ka teiste kodudes, kus ma parasjagu viibisin, juhtuma kummalisi asju. Minu enda korteris läksid ühe päevaga katki kõik neli klaasist küünlaalust, kus küünlad sees põlesid," meenutas Kristi.

Kui ta paari päeva pärast oma emale külla läks, hakkasid seletamatud asjad juhtuma ka seal.

"Istusin laua taga ja ema oli minust umbes viie meetri kaugusel. Laual põles küünal ja selle kohal seinalamp. Järsku kustus seinalamp ära ja meie esimene mõte oli, et pirn läks läbi," rääkis Kristi, et hoopiski juhe oli seinast välja tõmmatud ja ta pani selle tagasi stepslisse.

"Sama asi juhtus aga veel kaks korda ja ma otsustasin, et ei hakka juhet enam tagasi seina toppima, sest sain aru, et  kedagi teispoolsusest häirib see lamp kõvasti."

Pärast seda juhtumit Kristi enam enda sõnul kummitusi ei karda, vaid vastupidi – on hakanud nendega ise kontakti otsima.

"Nad (kummitused – toim) otsivad ise tee inimesteni, kes nendega suhtlevad. Mul on nad aidanud isegi õigeid otsuseid langetada, kuid seda läbi unenägude. See juhtub tavaliselt siis, kui mul on tõsine mure," rääkis Kristi.

Kummitused voodis

Õhtulehele rääkis oma kohtumisest kummitusega ka 27aastane Maigi, kes hakkas oma isakodus magama minema, kui tundis, et keegi teda varrukast sikutab. "Ma mõtlesin küll, et mis see nüüd oli, aga ma ei kartnud," rääkis naine.

"Öösel istus see vaim mul umbes viis minutit jalgade peal. See oli rahustav ja hea tunne, seega arvan, et mind külastas mõni sugulane või esivanem," tunnistas Maigi, et kummituse külaskäik oli tema jaoks positiivne kogemus.

"Ta ei hirmutanud mind üldse, kuigi ma teadsin, et tegemist on vaimuga."

29aastase Sveni voodisse roninud välismaine kummitus aga nii heatahtlik polnud, vaid otsustas mehel une ära ajada. 

Nimelt rääkis Austraalias leiba teeniv mees, kuidas keegi teda öösel õlgadest raputas.

"Mõned kuud tagasi, kui me oma praegusesse majja kolisime, panime tähele, et siin kummitab: keegi klõbistab pidevalt ukselingi kallal ja olen mitu korda kuulnud, kuidas keegi mind eesnime pidi hüüab," rääkis Sven.

"Hiljuti just keegi kõigutas mind õlgadest, kui ma magasin. Tegin silmad lahti lahti, aga toas polnud kedagi. Kell oli mingi 2-3 öösel," meenutas Sven ja lisas, et see juhtum lõi tal seest õõnsaks.

"Päris jube tunne on ja eks väike hirm tuleb ka sisse sel hetkel, kui see juhtub. Hiljem järele mõeldes tundub see aga tegelikult päris naljakas," tõdes mees.