HARMOONILINE KOOSLUS: Eilehommikuse «Tere­visiooni» vaatajaile ei jäänud märkamatuks Elina Borni ja Stig Rästa särisev lavakeemia ja kelmikad naeratused. Elina kinnitab, et nad on lähedased ka lava taga, kuid seda sõpradena.Foto: Saatekaader
Inimesed
16. september 2014, 07:00

Elina Born suhetest Stig Rästaga: oleme siiski vaid sõbrad! (9)

Kui lauljatar Elina Born ja talle lugusid kirjutav muusik Stig Rästa eilehommikuses "Terevisioonis" esinesid ja intervjuud andsid, torkas silma, et esinedes vaatas rõõmsatujuline tandem justkui silmsidet otsides tihti teineteise poole ning ka juttu ajades vahetasid nad naeratusi ja kelmikaid pilke. On see midagi enamat kui sõprus?

"Me saame väga hästi läbi ja oleme sõbrad ka päriselus. Ma arvan, et see on ju loogiline," kostab Elina nende läbisaamise kohta. Polevat ju ime, et tundide viisi stuudios koos musitseerides tekib hea kontakt. "Aga ega me nüüd väga palju aega ka koos veeda. Tal on ikkagi oma bänd ka (Traffic – K. A.) ja mul on samuti omad asjad ajada."

Tema sõnul ei tasuks nende vahelt midagi romantilist otsida. "Ei, kindlasti mitte!" pahvatab Elina naerdes. "Oleme head sõbrad, aga ainult sõbrad," rõhutab laulja.

Kuigi nad teadsid teineteist juba varasemast, sai Elina ning kitarristi ja laulukirjutaja Stig Rästa koostöö alguse tunamullu sügisel, kui neiu saavutas telešõus "Eesti otsib superstaari" teise koha. Esiksingliga "Enough", mille Stig kirjutas koos Fred Kriegeriga, pääses Elina 2013. aasta algul "Eesti laulu" lõppvõistlusele. Sama kolmik askeldab ka Elina debüütplaadi kallal.

Stig nentis ETV hommikusaates, et vokaalselt lihtsad lood Elinale ei sobi: "Natukene ma juba vist tunnen teda ja tean ka, milleks ta võimeline on. Need lood peaks olema keskmisest hullemad. Ei ole mõtet mingites piirides olla – kui vähegi tuleb tunne, et tahaks proovida midagi, mida pole siiani julgenud, siis Elina kannab selle välja."

Muusik poetas, et varsti ei vajagi Elina ehk enam laulukirjutajat. "Tegelikult kirjutab Elina ise ka muusikat. Aeg-ajalt istub ta ikka kuskil klaveri taga ja laulab omaloomingut, nii et ma tean, et sealt tuleb muusikat küll," kinnitas Stig, kes peab Elinat juba praegu laulude kaasautoriks.

“Kui Stig alguses uue loo demo mängib, on see täiesti teise kõlaga kui see lugu, mis lõpuks välja tuleb,” ütles ka Elina.

Kuigi lavakeemiat neil jagub, astuvad nad Stigiga koos üles harva. Elinat saadab enamasti kitarril Taavi Paomets. "Terevisioonis" on aga Elina mitu korda käinud just koos Stigiga. "Kuna minu laulud on ju tema kirjutatud, siis ma olen alati mõelnud, et saates võiks anda sõna inimesele, kes on ise need laulud loonud," seletab ta.