TÄHTIS HETK: Kira Kazantsev saab mulluselt Miss USAlt krooni.
Inimesed
16. september 2014, 07:00

Miss USAks krooniti tänavu venelanna (11)

USA iluduskuninganna tiitli võitis esimest korda venelanna – 23aastane Kira Kazantsev. Blondile kaunitarile pani Atlantic Citys peetud šõul krooni pähe mullune Ameerika esikaunitar, esimene indiaani päritolu Miss USA Nina Davuluri.

Ajakiri People märgib, et juba kolmandat aastat järjest tuleb USA esiiludus New Yorgist. Ülikoolis politoloogiat, globaal­uuringuid ja geograafiat õppinud Kirale on Suur Õun sünnilinn.

New Yorgi missivalimistel osales ta juba eelmisel aastal ja jõudis siis esikümnesse. Tänavu 24. mail aga asetati Kira pähe Miss New Yorgi kroon.

Miss USA valimiste talendivõistlusel istus blond hallide silmadega venelanna rätsep­istes laval ja laulis Pharrell Willimsi hitti "Happy", kopsides samal ajal põrandal punase plasttopsiga rütmi.

Vestlusvoorus näitas Kira oma kursisolekut USA valupunktidega. Küsimusele, milliste probleemidega peaksid naissenaatorid oma meeskolleege tegelema utsitama, vastas venelanna: seksuaalrünnakutega sõjaväelaste hulgas.

Missiaastal kavatseb Kira keskenduda naiste kaitsmisele koduvägivalla eest. Ta on mõista andnud, et on ka ise seda tunda saanud.

Miss America Organizationi kinnitusel on kaunitar käinud rääkimas koduvägivalla eest põgenenud naiste ja kodutute varjupaikades. Kira tahab sisendada vägivaldsest suhtest tulnud naistele: nende võimuses on minevik seljataha jätta ja ise oma tulevikku suunata.