Ed SheeranFoto: Christie Goodwin
Saund
15. september 2014, 11:33

Ed Sheeran annab oma sünnipäeval kontserdi Tallinnas (3)

Järgmise aasta 17. veebruaril annab Saku Suurhallis kontserdi 2012. aasta Briti parimaks meesartistiks valitud Ed Sheeran. Samal päeval tähistab noormees ka oma 24. sünnipäeva.

Eestisse jõuab artist oma teise albumi "x" esitlustuuri raames. Piletid tulevad müügile 18. septembril, teatavad korraldajad.

Ed Sheeran alustas kitarriõpinguid ning lugude kirjutamist juba väga noores eas. 17aastasena kolis ta oma kodukohast Suffolki maakonnas Londonisse, et pühenduda muusikale. 312 kontserti 2009. aastal näitavad, et noormees suhtus oma karjääri täie tõsidusega. Debüütsingel "The A Team" lennutas mehe komeedina muusikataeva säravate tähtede hulka.

Praeguseks hetkeks on selle loo videot Youtube'is vaadatud pea 90 miljonit korda. Järgnesid singlid "You Need Me, I Don't Need You" ning "Lego House". Debüütalbum "+" ilmus 2011. aasta septembris.

2012. aasta Briti Muusikaauhindade jagamisel võitis Ed auhinnad parima Briti meesartisti ning Briti aasta läbimurdja kategooriates. Lisaks on muusikul ette näidata ka Grammy nominatsioonid kolmes erinevas kategoorias ning tuurid Snow Patroli ning Taylor Swiftiga.

Ed Sheerani teise stuudioalbumi esimene singel "Sing" tuli välja aprillis ning album ise ilmus 23. juunil. "x" salvestati koos produtsent Rick Rubiniga Los Angeleses.