SPORTLIKUD MUUSIKUD: Slippery Slope koosseisus (vasakult) trummar Henri Kuusk, solist Egert Milder ja bassimees Madis Lett. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
14. september 2014, 10:00

Anu Säärits aitab noortebändil raha koguda

Noortebänd Slippery Slope avaldas video, milles kutsub lahkeid inimesi üles debüütalbumi tarvis raha annetama. Üheks peategelaseks klipis on spordireporter Anu Säärits.

Videos võtavad Slippery Slope’i liikmed Henri Kuusk, Egert Milder ja Madis Lett mõõtu võidujooksus, mida saadab Sääritsa entusiastlik kommenteerimine.

"Tasavägiselt eesmärgi poole püüdlevatel maskuliinsusest nõretavate trubaduuride silmis pole märgata veel teragi väsimust. Tulgu või toss jalast! Täna pole asi rekordis või võidus, vaid milleski palju suuremas!" ergutab Sääritsa hääl.

Täpselt enne finišijoont katkeb jooks – see on vihje 2500 eurole, mis on plaadi ilmumiseks vajalikust summat puudu ja mille ansambel loodab Hooandja platvormi kaudu kokku koguda.

"Sul on võimalus aidata Slippery Slope üle finišijoone," annab Säärits takka.

Kokku kulub plaadi tegemiseks 8500 eurot, millest 6000 on konkursi "Noortebänd 2012" võitnud kollektiivil juba omafinantseeringuna olemas.

"Nad on ju väga sportlikud noormehed, jäin osalemispakkumisega kohe nõusse," selgitab Säärits. Seda enam, et ehk aitab klipp natuke lõhkuda levinud arvamust, et sport ja muusika ei kuulu eriti lähedalt kokku.

Kas Sääritsa emotsionaalne taustajutt oli juba eelnevalt kirja pandud või kohapeal improviseeritud, naine ei avalda, vaid üksnes muigab: "Töö köögipoolest niimoodi avalikult ei räägita."