ŠIKID JA MEELETUD: Supermodell Kate Moss ja Hollywoodi näitleja Johnny Depp moodustasid glamuurse paari, kuid nende suhted olid tormilised.Foto: Bulls
Inimesed
14. september 2014, 12:00

Kokaiin, viin ja orgiad – Kate Mossi pöörane elustiil (6)

1990. aastate moemaailma telgitaguseid paljastav uudisteos "Champagne Supernovas" kirjeldab supermodell Kate Mossi pöörase peoloomana, kes kummutas liitrite kaupa viina, tõmbas gramm grammi järel kokaiini ja harrastas tihtipeale grupiseksi. Kate’i viinud meeleheitlikule elupõletamisele lahkuminek Johnny Deppist.

Supernoova on täht, mis läheb nii eredaks, et plahvatab. Ajalehe New York Post toimetaja Maureen Callahani raamatu "Šampanja-supernoovad: Kate Moss, Marc Jacobs, Alexander McQueen ning 90. aastate ülejooksikud, kes moe uueks lõid" peategelased lõõmasid oma hiilgeajal samuti nii ereda leegiga, et kustusid vähemalt korra.

Kuid ajasid end uuesti püsti. McQueen, tõsi, ei suutnud oma deemonitele vastu hakata ning võttis 2010. aastal endalt elu.

Ansambli Oasis hiti järgi pealkirjastatud raamat, mis kubiseb mahlasest klatšist, kirjeldab Mossi muundumist lameda rinna ja kõverate hammastega teismelisest rahvusvaheliseks superstaariks.

Calvin Kleini pesu- ja teksareklaamidega maailmakuulsaks saanud inglanna hakkas pärast glamuursete supermodellide ajastut kehastama uue aja iluideaali – meigivaba ja pahelist.

Kate kartis hülgamist

1994. aastal tutvus Kate New Yorgis mehega, kellest oli unelenud – näitleja Johnny Deppiga.

"Mõlemal oli hundiisu alkoholi, uimastite, sigarettide ja seksi järele," vahendab Daily Mail Callahani raamatut. Depp oli selleks ajaks lahutanud abielu Lori Anne Allisoniga ning olnud kihlatud näitlejannade Jennifer Grey, Sherilyn Fenni ja Winona Ryderiga.

"Kate’ist ja Johnnyst sai kõige šikim ja narkohimulisem paar pärast Keith Richardsit ja Anita Pallenbergi," kirjutab autor.

Kuid Kate kartis Deppi plahvatuslikku iseloomu ja seda, et mees ta maha jätab. 1994. aasta sügisel peksis Johnny peene hotelli presidendisviidi segi. Kate rahustas närve meelemürkidega. 1996. aastaks oli Mossi uimastipruukimine mõõdutundetuks muutunud, Depp aga üritas narkootikume maha jätta, väidab Callahan.

"Kate võis ühe hooga sisse tõmmata kolm grammi kokaiini ja juua ära pudeli viina."

1997. aastal pärast Johnny režissööridebüüdi "The Brave" esilinastust Cannes’is läks paar lahku. Depp ei suutnud Kate’i uimastisõltuvust ja klammerdumist enam taluda. "Johnny ütles Kate’ile, et too on hull nõid," rääkis allikas raamatu autorile. See murdis modelli südame. "Ta läks peast täitsa segi."

Heroiin ja alkohol olid nüüd Kate’i igapäevased seltsilised. Põhja-Londonis Primrose Hillis käis rokk- ja filmistaaride seltsis pidev pidutsemine. Sõprade sõnul kannatas kaunitar hämmastavalt suuri koguseid.

"Ta võib igaühe laua alla juua," rääkis üks allikas. Briti tabloidid sahistasid, et Kate on amelenud mitme sõbratariga, näiteks näitleja Jude Law’ naise Sadie Frostiga.

"Nad kõik pidutsesid koos, magasid koos," kinnitab raamatu allikas. "Nad elasid hingetut elu."

Kui Depp armus prantsuse lauljatari Vanessa Paradis’sse ja too jäi Johnnyst lapseootele, muutus Kate’i käitumine veelgi meeletumaks.

Kaunitar möllas kaks nädalat Ibizas, sundides oma toonast kavaleri märkima: uskumatu, et selline viina ja tekiilat kulistav elueit on maailma kõige kuulsam modell.

"Keegi k***i tahab või?"

1998. aasta lõpus läks Kate psühhiaatriakliinikusse "üleväsimust" ravima, kuid pärast ravi lõppu langes taas uimastite lõksu.

Callahani kinnitusel polnud Kate kümne aasta jooksul kaine peaga ainsatki moedemonstratsiooni ega fotoseanssi teinud. Iganädalastest vestlustest psühhiaatriga ning Anonüümsete Alkohoolikute ja Anonüümsete Narkomaanide koosolekutest polnud tolku.

Moss oli tuntud naisena, kes erapidudel end silmini täis joob ning WC ukse taga röögib: "Keegi k***i tahab või?"

Armusuhtest ajakirja Dazed & Confused peatoimetaja Jefferson Hackiga sündis Kate’ile 2002. aastal tütar Lila Grace, kuid emadus teda maha ei rahustanud.

Oma 31. sünnipäeva peol tutvus ta rokkar Pete Dohertyga, kes oli narkoraha teenimiseks töötanud nii diileri kui meesprostituudina. 2005. aastal avaldas kõmuleht Daily Mirror fotod, kus Kate koos Pete’i bändiga helistuudios kokaiini tõmbab.

Ehkki mitu ettevõtet ütles oma staarmodellist lahti, ei kannatanud skandaali all ei Kate’i teenistus ega maine.

Jaanuaris 40aastaseks saanud Kate on juba kolmandat kümnendit moeikoonide esireas ja naudib abieluõnne rokkar Jamie Hince’iga. Heroiinisõltuvus on jäänud minevikku, kuid pidutseda armastab ta endiselt. Ja oma mineviku pärast ta endale tuhka pähe ei raputa.