UUS PAAR: Marten Kuninga elus on uus kallim – ta jäi nädalavahetusel Uue Maailma festivalil kaamerasilma ette käsikäes kunstnik Maria Aderiga. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
12. september 2014, 07:00

Marten Kuninga südame on vallutanud kunstnikupreili? (15)

Muusik Marten Kuninga elus tunduvad puhuvat uued tuuled: mõni päev tagasi teatas ta, et kavatseb Berliini elama kolida, möödunud nädalavahetusel jäi ta aga Uue Maailma festivalil kaamera ette uue kaaslase seltsis.

Martenil oli festivalil täita õhtuse esineja roll, kuid päeval leidis ta aega, et kena kaaslasega pisut ka festivalimelus käsikäes ringi patseerida. Inimeste pilku köitis näitsiku ekstravagantne stiil ja pole ka imestada – temas tunti nimelt ära kunstnik Maria Ader.

29aastane Maria on lõpetanud Tartu ülikooli bakalaureuseastme maalikunsti erialal, õppinud maalikunsti Ida-Londoni ülikoolis ning omandanud magistrikraadi Eesti kunstiakadeemias. Tal on olnud arvukalt näitusi, ta on võitnud 2009. aastal Eesti disainiauhindade jagamisel illustratsioonide kategoorias esikoha ja 2010. aastal Kuldmunade jagamisel esikoha illustratsiooni ja kolmanda koha välireklaami kategoorias.

Marten Kuningas oli kaua paaris kokapreili Anni Arroga, kes mõni aeg tagasi esiklapse emaks sai. Marten ja Anni leidsid teineteist 2009. aasta lõpus superstaarisaate aegu. 2010. aasta novembris tunnistas aga Anni Kroonikale, et nad on Marteniga lahku läinud. Ometi pühendas Marten talle pärast sedagi esinemisel armastuslaulu ja viis Annile lilli, kui nad 2011. aasta suvel Von Krahli baaris kohtusid.

Ülemöödunud aastal pandi Martenit aga paari ka näitlejanna Elina Pähklimäega, kellega koos käidi Peeter Simmi mängufilmi "Üksik saar" esilinastusel. "Suitsu peab veel ootama, et tuld saada. Me ei ole Elinaga paar, vaid väga head sõbrad," kommenteeris Marten toona Kroonikale ning ka Elina kinnitas, et neid seob Marteniga vaid sõprus.

Meeldivad arukad naised

Tundub, et Marteni ja Maria tutvus ei ole väga värske – nimelt on näitsik Hooandja portaalis toetanud Marteni mõlema plaadi avaldamist. Aastal 2013 kogus Marten Hooandjas raha, et välja anda vinüüliversioon oma debüütplaadist "Janu", tänavu sai toetada albumi "Praktiline mees" väljaandmist.

Kolmapäeval teatas Marten Raadio 2 saates "Inrid Peek", et kavatseb peagi hoopiski Berliini elama ja õppima minna. "Ma vajan mõneks ajaks anonüümsust lihtsalt. Just inimeste keskele ära kaduda. Siin mul sellist võimalust ei ole," tunnistas Kuningas, et tuntus on talle koormavaks muutunud ja Eestis on tal justkui pidev kontroll peal. "Ma lähen elektroonilise muusika produtseerimist ja DJndust õppima," rääkis Kuningas, et temast saab ilmselt diskor muusikakoolis Decibel.

2012. aastal ütles Marten ajakirjale Cosmopolitan, et talle meeldivad arukad naised. "Mulle meeldivad intelligentsed naised. Iseseisvad, kuid naiselikud. Et ei oleks märatsev feminist, aga mitte ka sülekoer."

Kahjuks ei õnnestu Martenilt ega Marialt asja kohta kommentaari saada. Marten vastab küll esiotsa telefonile, kuid pärast seda, kui ajakirjanik end tutvustanud on, ütleb, et ei kuule midagi. Järgnevatele kõnedele ega tekstisõnumile ta ei vasta. Samuti jääb vastuseta Mariale Facebookis saadetud sõnum.