TELETÄHT: Luisa Värk Dormeo reklaamis. Tema leping tootjaga kehtib 2016. aasta lõpuni.Foto: Kaader Youtube'i videost
Eesti uudised
10. september 2014, 07:00

Peaministri elukaaslasega reklaam Putini propagandakanalis (76)

Venemaa telekanalis PBK võis näha klippi, kus Taavi Rõivase elukaaslane Luisa Värk reklaamib Dormeo madratsit. Värk põhjendab, et on tootega rahul ja reklaami avaldamise kohad valib ikkagi tellija. 

Mitmed televaatajad olid üllatunud, kui nägid Venemaa presidendi Vladimir Putini propagandakanalina tuntud PBKst ehk Pervõi Baltiiski Kanalist reklaami, kus Eesti peaministri Taavi Rõivase elukaaslane Luisa Värk kiidab Dormeo madratsit iMemory Silver.

Luisa kirjeldab reklaamis naerulsui, et tema hommikud on energiat, armastust ja rõõmu täis. Klipi alguses näeb ka tema ja Rõivase tütart Miina Rihannat. "Magades iMemory Silveril võin kindel olla, et mina ja mu pere on terve ja hästi puhanud," ütleb Luisa.

"Miks on peaministri elukaaslane propagandakanali ekraanil? Mis mulje see meist jätab?" imestab üks Õhtulehe lugeja.

Luisa Värk selgitab: "Nõustusin Dormeo reklaamis osalema, sest olen ise toote kasutaja ja kvaliteediga rahul." Klipid salvestati tema sõnutsi 2013. aasta lõpus. Toona polnud tema elukaaslane Taavi Rõivas veel peaminister, küll aga minister. Värgi ametiks on klipi alguses märgitud "laulja".

"Leping, mille kohaselt valmisid klipid nii eesti kui vene keeles, kehtib 6. jaanuarini 2016. Reklaami avaldamise kanalid otsustab tellija." Taavi Rõivaselt ei õnnestunud eile kommentaari saada.

Kommunikatsiooniekspert Aune Past arvab, et laulja on sellesse reklaami sellepärast valitud, et tema populaarsus võib mõjutada madratsite müügiedu. Ta ütleb, et asjad muutusid, kui Rõivas sai peaministriks.

"Kas ikka sobib venekeelses ja -meelses kanalis näidata Eesti peaministri elukaaslast esinemas? Ma arvan, et jah, sobib. See on üks väheseid kanaleid, mida kohalikud venekeelsed inimesed vaatavad. Ja laulja Luisa Värk sobib sinna reklaami esinema küll. Kui reklaamis muudetaks subtiiter lauljast peaministri elukaaslaseks, siis ma arvan, et Luisa poleks ise nõus selle näitamisega."

Past lisab, et see on õppetund kõigile, et mõelge lepinguid sõlmides läbi kõik muutused, mis võivad teid tabada. "Kindlasti ei mõjuta see kogupere võtmes tehtud reklaam Taavi Rõivase mainet," ütleb ta.