Helen AdamsonFoto: LAURA OKS
Saund
9. september 2014, 19:59

Helen Adamson sai napilt raha kokku kiusamisevastaseks muusikavideoks: mul tuli pisar silma (18)

Lauljatar Helen Adamson kogus Hooandja lehel raha oma muusikavideoks, mille eesmärgiks on astuda vastu koolikiusamisele, ning sai summa napilt enne tähtaja lõppu täis.

Veel üheksa tundi enne tähtaja lõppu oli puudu 16% eesmärgist, milleks oli 3900 eurot. Lõpuks kogus Helen isegi 104% summast. Hooandja lehel raha kogumise nõks on aga see, et raha saab kätte vaid siis, kui koguneb terve plaanitud summa.

"Suurim ja sügavaim kummardus kõikidele, kes andsid meile hoogu koolikiusamise vastase muusikavideo valmimiseks! Eile õhtul sai projekt läbi ning kogusime edukalt vajamineva summa," rõõmustas Helen ise. "Olen emotsionaalne inimene ja mulle tõi tõesti pisara silma, kui nägin, et oleme ühise panusega eesmärgi saavutanud."

Helen Adamson kogus kiusamisvastase muusikavideo jaoks raha, sest on ise ka kiusatav olnud.

"Kuna ma olen olnud koolikiusamise ohver, tean kui raske on sellega toime tulla ning mida tunneb laps, kes on koolis kaaslaste poolt tõrjutud," tunnistas Helen.

"Mind kutsuti põhikoolis seaninaks, sest mul on nöbinina. Teine põhjus, miks mind narriti, oli see, et olin pärit vaesemast perest. Ühtlasi oli mu isaga juhtunud õnnetus ja ta oli juba siis, kui esimesse klassi läksin, invaliid. Suuremad õpilased narrisid mind ka selle pärast," kirjeldas Helen kiusamist.

"Seepärast panin muusikasse oma tunded ja soovin läbi muusika kuulajatele edasi anda mõtet, et iial ei tohi anda alla, kaotada eneseusku ning jätta kõrvale oma kirgi ja soove," ütles ta ning toonitas: "Teistel ei tohi lasta oma eneseusku kõigutada ning panna teist arvama, et ta pole millekski võimeline. Takistuste ees ei tohi kohkuda, vaid tuleb endale kinnitada, et kui on olemas piisav soov, on alati ka võimalus, mida iganes ellu viia."

Lauljatar loodab, et see video toob kuulajateni ühiskonna probleemsed kohad ja aitab kiusajatel mõista valet käitumisviisi ning eelkõige aitab kiusatavatel uskuda endasse ja leida julgust ja jõudu raskest olukorrast väljapääsemiseks.

Muide, Heleni videot toetas ka president Toomas Hendrik Ilves.