Diana Arbenina.Foto:
Inimesed
9. september 2014, 07:00

Vene meedia süüdistab: Andrei Makarevitš teeb koostööd fašistidega! (30)

Mašina Vremeni legendaarne liider on taas kodumaal meediatule all, kuna esitas Ukrainas Svjatogorski linna põgenikelaagris lastele kolm laulu.

Mašina Vremeni legendaarne liider on taas kodumaal meediatule all, kuna esitas Ukrainas Svjatogorski linna põgenikelaagris lastele kolm laulu.

Venemaa legendaarset muusikut Andrei Makarevitšit, bändi Mašina Vremeni liidrit, tabas Venemaal uus vaenamislaine: kui esimene avalik "peks" algas tema väljaütlemise pärast seoses Krimmi liitmisega Venemaaga, mille vastu ta oli, siis nüüd saab ta vastu päid ja jalgu oma esinemise eest Ukrainas Svjatogorskis, kus ta esitas kolm laulu Donetski ja Luganski põgenike lastele.

"Andrei Makarevitš teeb ammu koostööd fašistidega. Sellise valiku tegi ta üsna ammu, kui läks üle Vene Fedöratsiooni vaenlaste poolele," avaldas ajaleht Izvestija duumasaadiku Jevgeni Fjodorovi arvamuse, kes tegi ettepaneku võtta Makarevitšilt riigi autasud.

Fjodorov käis välja ka uue seaduseelnõu, mille järgi saaks Venemaa vastastelt inimestelt riigi autasusid hõlpsalt käest võtta.

Enne poliitiku väljaütlemisi jõudsid Makarevitšit kritiseerida ka Kremli-meelsed meediaväljaanded, kes väitsid, et Makarevitš sõitis Ukraina võimude poolt vallutatud territooriumile omal algatusel, ehkki muusik rõhutas, et esines seal vabatahtlike kutsel.

Edasi lugemiseks: