Jeremy Clarkson.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
9. september 2014, 07:00

BBC leidis skandaalsele Jeremy Clarksonile asendaja (6)

Briti ringhäälingul paistab "Top Geari" saatejuhi Jeremy Clarksoni väljapuksimisega tõsi taga olevat – skandaalsete väljaütlemiste poolest tuntud staarile on juba asemik valmis vaadatud.

BBC telejuht Danny Cohen noomis 54aastast Clarksonit tänavu lausa avalikult, kui kõmuleht Daily Mirror paljastas, et saatejuht oli "Top Geari" võtetel lastesalmi leelutades kasutanud kardetud sõna nigger. Aasta algul pommitasid televaatajad Briti ringhäälingut kaebustega, kui autosaate staar kasutas Birmas vändatud erisaates rassistlikku väljendit asiaatide kohta. Kaks aastat tagasi ilkus Clarkson indialaste rõivaste, rongide ja toidu üle. Kolm aastat tagasi oli BBC sunnitud vabandust paluma Mehhiko suursaadikult, kui Clarkson ning tema kolleegid Richard Hammond ja James May irvitasid Mehhiko kultuuri üle.

Need on vaid mõned näited Clarksoni pidevatest skandaalidest "Top Geari" tosina eetriaasta jooksul. Tänavu on ringelnud jutud, et kui telekuulsus oma kõnepruuki ei kasi, siis temaga lepingut ei pikendata.

Daily Mirrori teatel ongi Jeremyle asemik leitud, kui BBC bossid peaksid otsustama talle uue kolmeaastase lepingu andmise asemel sule sappa pista. Sobivaks peetakse raadio- ja telesaatejuhti Chris Evansit.

"Clarkson on kahtlemata andekas, aga on väike punt BBC bosse, kes usuvad, et tema oskus pahandustesse sattuda on muutunud liiga suureks probleemiks, mida pole võimalik ignoreerida," räägib ajalehe allikas.

"Kuid Chris Evans on näidanud end kaamerate ees täpselt sama andekana ning ta on tuntud autohuvi poolest."

48aastasel Evansil on hiiglaslik autokollektsioon, mille üheks pärliks on 1963. aasta Ferrari 250GTO väärtusega ligi 15 miljonit eurot.