VÄIKE HURMUR: Kate’i ja Williami esiklaps George võitis aprilli lõpus Uus-Meremaa ja Austraalia visiidil kõigi südamed. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
9. september 2014, 07:00

Kate ja William saavad teise lapse (5)

Briti kuningakoda teatas eile hommikul rõõmusõnumit: prints Williami abikaasa Catherine ootab teist last. Ajakirjanduse andmeil on Kate’i rasedus veel algusjärgus, kuid selle avalikustamist nõudis ränk iiveldus, mis on 32aastase Cambridge’i hertsoginna täiesti rivist välja löönud.

"Nende kuninglikud kõrgused Cambridge’i hertsog ja hertsoginna teatavad rõõmuga, et Cambridge’i hertsoginna ootab teist last," kõlas Kensingtoni lossi eilne avaldus.

"Nagu esimesegi raseduse puhul kannatab hertsoginna hyperemesis gravidarum’i all."

Avalduses lisati, et Kate ei saada Williamit eilseks planeeritud visiidil Oxfordisse. "Arstid ravivad hertsoginnat Kensingtoni lossis."

MailOnline’i allikate andmeil pole rasedus veel 12. nädalassegi jõudnud, kuid Kate’i tervisliku seisundi tõttu oli kuningakoda sunnitud uudise teatavaks tegema. The Guardiani teatel tohterdavad hertsoginnat tema kodus naistearstid Alan Farthing ja Guy Thorpe-Beeston, kes mullu aitasid ilmale prints George’i.

Kate, kelle pisipoeg sai juulis aastaseks, kannatab ägeda oksendamise all, mis viis ta eelmise raseduse ajal mõneks ajaks koguni haiglasse. Erinevalt tavapärasest rasedusaegsest iiveldusest põhjustab hyperemesis gravidarum, mille puhul lapseootaja võib päevas oksendada mitukümmend korda, tõsist vedelikupuudust ning võib nii emal kui ka lootel tekitada tähtsate toitainete puuduse.

Kas Kate’i sõit Maltale jääb ära?

Briti kuningliku perekonna populaarseimateks liikmeteks peetavad William ja Kate pole salanud, et soovivad George’ile õekest või vennakest. Kui Uus-Meremaa visiidil keegi heasoovlik proua pisiprintsile kootud salli kinkis, naljatas William: "Järsku peate varsti uue tegema."

Kuid kõmu Kate’i beebiootusest ei jõudnud veel tekkidagi, kui noorpaar juba veini degusteerima läks ning Kate’i kuuldi märkimas: kui mõnus on pärast imetamist jälle napsi võtta. Ka maikuus Šotimaal nähti hertsoginnat viskit mekkimas. Juuli lõpus kargas Kate Briti Rahvaste Ühenduse sportmängudel Glasgow’s uljalt "Kolme plekkpurgi" mängu.

Augusti algusest saadik on ta aga avalikkuse eest hoidunud.

Hertsoginna tervislik seisund seab ohtu tema esimese sooloreisi Maltale septembri teises pooles, kirjutab MailOnline. Eakas Elizabeth II oli palunud pojapoja kaasal osaleda tema enda asemel Malta iseseisvuse 50. aastapäeva pidustustel. Seda, kas iiveldus lubab Kate’il reisi ette võtta, otsustatakse lähiajal. Kuid hertsoginnal olevat kindel soov toetada oma mehevenda Harryt vigastatud kaitseväelaste spordivõistluse Invictus Gamesi avamisel sel kolmapäeval Londonis.