Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
8. september 2014, 12:33

Savisaar arvab: president Ilves peaks abikaasa Evelini kaitseks välja astuma (129)

Tallinna linnapea Edgar Savisaar astub oma Facebooki postituses välja Evelini Ilvese kaitseks seoses hiljutise suudluskandaaliga, öeldes, et meedia valvekoerad on pandud lõrisema nõrgema peale.

"Muidugi on ka minul, nagu vist igal teiselgi Eesti inimesel presidendipaari suhtedraama kohta oma arvamus. /---/ Toomas Hendrik Ilvesest märtri loomine pole olnud kerge, kuigi tema mõju siinsetele eriteenistustele ja nende meediakombitsad on hirmuäratavad. Meedia valvekoerad on pandud lõrisema nõrgema peale, kuna tugevamalt võib loota konti kui ka karta kaigast," kirjutab Savisaar.

Linnapea arvates on president Ilvese probleem selles, et rahvas hoiab empaatiliselt nõrgema poole ehk mida rohkem Evelini Eesti meedias avalikult peksta, seda rohkem ta dianastub, st muutub rahva silmis sarnaseks Briti kuningapoja miniaga.
Komeedi terrassil tehtud fotosid peab Savisaar erioperatsiooniks ning küsib, kuidas Evelin Ilvese järgnevad sammud meediale nii hästi teada olid.

"Kui Toomas Hendrik Ilves soosib igati Lääne-maailmas levivat samasooliste inimeste kooselu seadustamist, siis on Eesti rahval õigus eeldada, et ta suudab piiri panna ka erisooliste suhetest lugu pidavate inimeste meedias peksmisele. Eriti nüüd, kus kui löödavaks on tema oma seaduslik abikaasa, Eesti Esimene Leedi ex officio."

Fotoseeria Evelin Ilvesest suudlemas tundmatu mehega Komeedi terrassil ilmus 22. augusti Kroonikas. Hiljem selgus, et tundmatuks meheks oli Tallinna ööelus tuntud prantslane Vincent Aranega. Pärast suudlusskandaali lahvatamist läks Evelin koos oma tütrega Saksamaa kaudu puhkama USAsse New Yorki. Skandaali tõttu jäeti presidendiproua kõrvale ka Norra riigivisiidist.