Foto: MARI LUUD
Inimesed
8. september 2014, 07:00

Draamafestivali kuraatoriks sai Peeter Raudsepp

Teatrifestivali "Draama 2014" laupäevaõhtusel lõputseremoonial kuulutati välja järgmise aasta festivali kuraator, kelleks on lavakunstikooli juht Peeter Raudsepp .

"See oli väga üllatav telefonikõne, mille ma Margus Kasterpalult sain. Lausa viis minutit pidin mõtlema. Alles täna sain aru, kui suur vastutus see on," rääkis Raudsepp vahetult pärast seda, kui tema kuraatorikssaamine oli teatavaks tehtud.

Järgmise aasta festivali panevad Raudsepa sõnul kokku hoopis lavakunstikooli tudengid. "Mina hoian silma peal, et asi toimiks. Üliõpilased peaksid olema põhilised, kes käiksid etendusi vaatamas," rääkis Raudsepp. "Eriline lootus on dramaturgia üliõpilaste peal, nad on meie intellektuaalne jõud."

Festivali kuraatori valib korraldusmeeskond, kes arutab, mis suunas võiks järgmisel aastal liikuda. Seejärel teeb peakorraldaja Margus Kasterpalu kuraatorikandidaadile ettepaneku ja kui too nõustub, siis saab tema ülesandeks järgmise aasta jooksul nii palju, kui võimalik Eesti teatris käia ning siis põhiprogrammi kaheksa etendust välja valida.