VANAD SÕBRAD: Kas Edgar Savisaare kõrva sosistatud soojad sõnad aitasid kaasa sellelegi, et Katrin Siska lapsepõlvekodu nüüd ametlikult tema pere kätte jääb? Siska oli ka omal ajal esimene paljude seast, keda hakati tundma Savisaare vihmavarjuhoidjana. Foto: Kaarel Tigas
Eesti uudised
6. september 2014, 08:00

KINK VÕI KARISTUS? Katrin Siska ema peab koduõue linnalt välja ostma (21)

Juku-Kalle Raid: mida lahedat Jelena Bazarova selle otsuse eest kesikutele teeb?

Tallinna volikogu otsustas, et Arnold Rüütli kinnistute kõrval oleva maatüki saavad osta keskerakondlase Katrin Siska vanemad. Opositsioon peab seda lubamatuks, ent ega värsked ostjad ka rõõmusta – nad peavad 44 000eurost hinda krõbedaks.

Neljapäeval oli tüüpiline linnavolikogu istung. Linnavõim esitles endale sobilikke päevakorrapunkte ning volikogus enamuses olevad parteikaaslased näitasid rohelist tuld. Nii läks ka eelnõuga, mille järgi Pirita-Kose elurajoonis asuv Künnapuu tänav 7b kinnistu (406 ruutmeetrit) läks otsustuskorras müüki Jelena Bazarovale. Poolt hääletas 44, vastu 17 ja erapooletuid oli kaks. Tehtud!

IRLi fraktsiooni kuuluv Juku-Kalle Raid kritiseeris Facebookis: "On sihuke kodanik, Jelena Bazarova, tuntud keskerakondlase Katrin Siska ema, netipiltidel figureerib Edolfiga kõikse aeg samas galeriis. Praegu võõrandati talle Pirital nigu naksti maad linnavolikogu eriotsusega – põhjendusega, et "on tubli naine ja aastaid seda krunti vabatahtlikult korras hoidnud".

No ja muu täielik udu." Ta märkis, et tema küsimustele ei vastatud. Näiteks sellele, miks eriotsus, mitte tavaline protsess nagu reakodanikel. "Kuna mul küsimused said otsa (saab esitada kaks küsimust), ei saanud pärida ka, palju kodanik Bazarova selle otsuse eest kas maksab või mida muidu lahedat kesikute heaks korda saadab. Vastik."

Edasi lugemiseks: