Gerard Depardieu.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
5. september 2014, 07:00

Depardieu esitles Moskvas uut filmi

Prantsuse filmikuulsus Gerard Depardieu naasis oma teisele kodumaale Venemaale, et esitleda Moskvas krimidraamat "Viktor". Vene-Prantsuse koostöös valminud filmi vändati mullu Moskvas, aga ka Groznõis Tšetšeenia presidendi Ramzan Kadõrovi soojal heakskiidul.

Sünnimaa kõrgete maksude tõttu Vene kodakondsuse võtnud Depardieu kehastab filmis seitse aastat vangis istunud Prantsuse gangsterit, kelle poeg Jeremy Venemaal jõhkralt tapetakse. Moskvas asub ta mõrtsukaid otsima koos Vene kaunitari Aleksandra Ivanovaga (Elizabeth Hurley). Kodulehe teatel on "Viktor" inspireeritud sellistest madinafilmidest nagu Clint Eastwoodi "Gran Torino" ja Sam Mendese "Teekond hukatusse".

Veebikülje Tvrain.ru kriitik nimetab "Viktorit" banaalseks, kuid Kadõrov soovitab uudisteost soojalt. "See on psühholoogiliselt terava süžeega film, mille finaalis võidavad headus ja inimlikkus, kuid kuri saab teenitud karistuse," kirjutas Tšetšeenia juht Instagramis.

Depardieu ja Kadõrov on suured semud: Tšetšeenia president andis talle vabariigi aukodaniku tiitli ning kinkis Groznõi kõrgeimas, 40korruselises pilvelõhkujas viietoalise korteri. Tunamullu käis Depardieu Groznõis Kadõrovi sünnipäeval, mullu veebruaris vihtusid filmistaar ja riigipea sealsamas üheskoos rahvatantsugi.