Rolf RoosaluFoto: STANISLAV MOSHKOV
Saund
5. september 2014, 23:00

Rolf Roosalu kogub akustiliseks plaadiks toetusraha: ei ütleks, et minust saab ballaadimeister, kes laulab südantlõhestavaid lugusid (8)

"See mõte on tulnud publikult endalt. Pärast kontserti on ikka tuldud minu juurde ja küsitud, kas ma pole mõelnud oma lugusid akustiliselt esitada. Et need laulud kõlaksid justkui paremini.. või mitte paremini, vaid teistmoodi," räägib Rolf Roosalu, kes kogub Hooandja lehel toetusi akustilise plaadi avaldamiseks.

"Mulle on öeldud, et mu lauludest võiks leida mingi uue kõla ja saada uut publikut. Mida aeg edasi, seda rohkem olen sellele mõelnud ja see mõte on meeldima hakanud," avaldab Rolf, mis õhutas teda akustilist plaati planeerima. Albumil saaksid koha Rolfi muusikaparemikku kuuluvad lood. Veelgi enam, toetajatel on isegi õigus arvamust avaldada, millised laulja lood vääriksid kohta uuel plaadil. Samuti saavad kõik toetajad tasuta plaadi koju kätte.

Rolfi sõnul saab albumil ilmselt olema kaks uut lugu, ülejäänud teada-tuntud palad. "Plaat on ikka nii suunatud, et vanad head lood, mida inimesed teavad, oleksid peal. Aga uut tuleb ka, töö käib," lubab Rolf ning lisab: "Ma arvan, et kaks uut lugu sellele plaadile oleks täiesti piisav – et oleks midagi uut, aga vana hea ikka uues kuues."

Ometi lükkab Rolf ümber arvamuse, et temast saab nüüd ehk uimane ballaadiesitaja. "Akustiliselt saab ka väga liikuvat muusikat esitada," kinnitab ta. "Ei ütleks, et minust saab ballaadimeister, kes hakkab südantlõhestavaid lugusid laulma."

Varasemalt aga polnud olemas seesuguseid toetavaid veebikülgi nagu Hooandja, kuid ometi said kõik lauljad plaadi välja antud. Ka Rolfilt on ilmunud mitu plaati. "On sponsorid olnud ja täpselt samamoodi on toimunud nende otsimine. Plaadi valmimise protsess on keeruline: palju proove, palju orgunni, kes teeb kujunduse, kes pildid, kes hakkab levitama ja nii edasi, ja nii edasi. Plaani paika panemine on väga keeruline ja ettevalmistus on mahukas," pajatab laulja.

Rolf mõtiskleb, et võib-olla kõrvaltvaatajatele jääbki ekslik mulje, et lauljate elu on jube lihtne. "Arvatakse, et lauljad teevad suu lahti ja kõik tuleb. Aga tegelikult teeme aastaid tööd, et meid üldse tellitaks ja leib lauale tuleks," lausub ta. "Äkki tuleb meil leib lauale isegi raskemini kui inimestel kes kindlal kellajal tööl käivad? Meil on ju töö siis, kui kutsutakse."

Kas plaanib aga Eesti Laulu veteran Rolf Roosalu ka tänavu muusikakonkursist osa võtta? "Ei valmistu praegu selleks," vastab Rolf. "Kunagi ei saa kindlalt öelda, kas plaanin osaleda või mitte. Eks see selgub, kui aeg käes."

Rolfi taotluse Hooandja lehel leiad SIIT!