Foto: Reuters
Inimesed
3. september 2014, 07:00

Kes varastas kuulsate naiste alastifotod? (5)

Küberhäkkeri käe läbi on internetti sattunud rohkem kui saja kuulsa kaunitari alastifotod, ohvrite seas on näiteks Rihanna ja Jennifer Lawrence . Viimasest lekitati internetti 60 aktipilti ning häkker pakub müügiks ka tema seksi­videot.

Buzzfeed.comi teatel oli häkker sisse murdnud Apple’i pilveteenusesse iCloud ja avaldanud sinna jäädvustatud erootilised mobiilifotod internetifoorumis 4chan. Kokku on ohvreid 101, nende seas Rihanna, Selena Gomez, näitlejad Kirsten Dunst, Lea Michele ja Kaley Cuoco-Sweeting ning modell Kate Upton.

Näitlejanna Victoria Justice väidab, et tema alastipildid on võltsitud. Kuid "Näljamängude" tähe Jennifer Lawrence’i esindaja paistab oma avaldusega tunnistavat, et tema kliendi fotod on ehtsad. Tagatipuks võtab anonüümne häkker vastu rahalisi annetusi video eest, mis väidetavalt kujutab Jenniferi seksimas. "See on privaatsuse räige rikkumine," vahendab MailOnline. "Võimudega on ühendust võetud ning kõik, kes Jennifer Lawrence’i käest varastatud fotosid avaldavad, võetakse vastutusele." Twitteri keskkond ongi asunud piltide levitajate kontosid kinni panema.

Näitlejatar Mary Elizabeth Winstead ("Abraham Lincoln: Vampiirikütt") kirjutas Twitteris, et tema alastifotod klõpsis abikaasa aastaid tagasi koduseinte vahel. "Neile, kes neid fotosid vaatavad – loodetavasti tunnete enda üle uhkust," ironiseeris naine. Kaunitar lisab, et kustutas kõnealused fotod juba ammu ära. "Kujutan vaid ette seda haiglaslikku jõupingutust, mis nende hankimiseks kulus."

Ilta-Sanomat manitseb, et häkkimise tõttu võiksid iCloudi kasutajad oma salasõna muuta.