ÕNNELIKUD VANEMAD: Gerli Padar ja Martin Parmas kihlusid 2012. aasta suvel Itaalia ja Prantsusmaa reisil. Kaks aastat hiljem tuli ilmale nende esimene ühine laps. Augusti alguseni sõitis Gerli viimase vindi peal rasedana ringi mööda Eestit, salvestades saadet «Lauluga maale». Foto: ERAKOGU
Inimesed
2. september 2014, 07:00

Gerli Padarile ja Martin Parmasele sündis tütar (13)

Eelmisel esmaspäeval tõi laulja Gerli Padar ilmale oma teise tütre, kes on tema ja võistlustantsijast kihlatu Martin Parmase esimene ühine laps. Juhtides suvist laulusaadet "Lauluga maale", ei jätnud Gerli viimasel raseduskuulgi esinemist ning astub uuesti lavale juba oktoobris.

"Me oleme väga õnnelikud!" kinnitas värske isa Martin Parmas nädalavahetusel Publikule ja lisas, et nad pole veel otsustanud, mis pisitüdrukule nimeks panna: "25. augustil sündis tütar, kuid nime veel ei ole."

"See on väga planeeritud laps," ütles Gerli aprillis Õhtulehele. Laulja väitis, et tema beebiootus teeb suurt rõõmu ka üheksa-aastasele tütrele Amanda Rebecale, kellest saab suur õde. Sama rääkis ta augusti algul "Suvereporterile". "Ta tahab juba ammu pisikest näha ja kuulda. Kõhubeebi reageerib ka talle väga tugevalt. Kui ikka õde räägib, siis tuleb kõhust väike laks ära," lausus Gerli naerdes.

Teise lapse tulek tema ülesastumistesse vaat et pausi ei tekitagi. ETV suvise saate "Lauluga maale" ühe saatejuhina sõitis ta augusti alguseni mööda Eestit ringi, et rahvaga koos laulda. Juba 25. oktoobril ehk täpselt kaks kuud pärast sünnitust naaseb Gerli "Detektiiv Lotte" muusikalis Vanemuise lavale.

"Eks Gerlil oli oma kandamiga raske," nendib "Lauluga maale" kaassaatejuht Jüri Aarma. "Tööpäevad kestsid 15 tundi ja tal tuli paar korda ka öö kodust eemal veeta, samal ajal kui Martin oli välismaal tantsufestivalil," meenutab Aarma, kelle sõnul oli Gerlil siiski alati mõni lähedane – tütar või sõbranna – toeks kaasas.

Katsumuse muutis karmimaks nädalatepikkune kuumalaine. "Selline päike ei mõju viimases järgus lapseootel emmele väga meeldivalt, vaid on pigem väsitav, ja teatavasti töötavad laulmise ajal kõhulihased väga sarnaselt sünnitusel punnitamisega. Seetõttu olin ma natukene mures küll. Igal juhul võttis Gerli teatava meditsiinilise ja eetilise riski, aga ta oli nõusoleku andnud ja tegi oma asja auga lõpuni," tunnustab Aarma kolleegi. "Pealegi töötas ta kogu aeg publiku pilgu all prožektorite valguses. Katsu sa siis millegagi alt minna, midagi nipsakat öelda või autogrammist keelduda," arutleb Aarma.

Paneb vend Taneligi lapse peale mõtlema

"Ma polegi Gerlile veel õnne soovinud, nii et võtku ta lehte lugedes vastu ka minu õnnesoovid. Ta on tubli ja vapper ema. Muidugi läheb tal nüüd natuke raskeks, sest kaks last on kaks last, aga küll ta kõigega hakkama saab," on viis aastat Gerliga koos saadet teinud Aarma kindel. "Lapse sünd paneb naised õitsele ja tal on ka tore ja truu kaaslane kõrval."

Gerli ja Martin armusid 2006. aastal telešõu "Tantsud tähtedega" salvestusel. Kirg lõi nende vahel lõõmama juba esimesel kohtumisel. "Minu ja Martini tutvumise lugu oli küll täielikult juhuste kokkulangemine. Arvan, et siin oli ikka saatuse käsi mängus, et meid kokku tantsima pandi," ütles Gerli, kes enda sõnul varem saatusesse ei uskunud, 2011. aastal Naistelehele.

Kahe aasta eest paar kihlus. "Abiellume, kui on õige aeg! Aga minu mehesõna, et me abiellume!" lubas Martin aprillis Õhtulehe pärimise peale.

Pesamuna üle on põhjust rõõmustada ka Gerli vennal Tanel Padaril, kellele sirgub nüüd uus väike fänn. Vanema õetütre Amandaga, kes sündis Gerli esimesest abielust soomlase Aki Harjannega, on rokkar väga lähedane. Gerli on öelnud, et Amanda näeb Tanelit tunduvalt sagedamini kui ta ise – tüdruk kohtub onuga peamiselt vanaema juures, kus ta ema esinemiste ajal aega veedab.

Kevadel tunnistas Tanel, et õe eeskuju paneb tedagi lapsesaamisele mõtlema: "Gerli on hakanud vaikselt eest ära minema. Ma peaks nagu järele tegema."