Foto: facebook.com/sajandiarmastus
Tele
31. august 2014, 11:22

TÄNA "SAJANDI ARMASTUSES": Hürrem sultan Suleimanile: sa tallasid mu au porisse! (26)

Täna kell 20.35 algavas "Sajandi armastuses" on sultani abikaasa Hürrem kohustatud sultan Suleimani nõudmisel troonipärija Mustafa ees vabandama. Kibedad pisarad kurgus täidab Hürrem käsku, kuid hakkab samast hetkest troonipärija mõrv kavandama. Hürrem saab ka halva uudise, mille vastu ei aita ükski imerohi.

Troonipärija Mustafa ema Mahidevran plaanib verevalamist: ta peab oma poja Mustafa lemmiknaist Efsuni reeturiks ja ähvardab tal kõri läbi lõigata. Hirmunud tüdruk pääseb Mahidevrani käest alles siis kui lubab naisele välja uurida Hürremi kõige suurema saladuse. Efsunil, kes on mestis Hürremiga, õnnestubki Mahidervani usaldus võita. Teisalt peab Efsun aga tõestama ka oma ustavust Hürremile, kes leiab, et just Efsun on õige inimene Mustafa eemaldamiseks.

Suurvesiir Ibrahimi riigiraha õiglase jaotamise otsus kutsub esile mässu. Sultan käseb Ibrahimil lahendada asi verevalamiseta. Ibrahim mõtleb välja kavala plaani, kuidas teada saada, kes on tegelikult mässu taga. Ibrahimi isiklik elu kisub aga kiiva: tema abikaasa ja sultani õde Hatice tunneb nende omavahaliste suhete jahenemist ja, haaremiülem Daye käsib Sümbülil Ibrahimi armukesele Nigarile uus mees leida. Rikas kaupmees tulebki Nigari üle vaatama...

Kuna Hürremi kõige noorema lapse tervis ei näita paranemise märke, kutsub sultan paleesse imearsti, kes diagnoosib lapsel haiguse, mille vastu ei aita miski.