Jerry Stiller ja Anne Meara Foto: CORBIS
Inimesed
31. august 2014, 17:00

KÕIK STAARID EI LAHUTAGI: Hollywoodi pikim abielu kestab juba 60 aastat! (8)

Meelelahutusmaailma abielud on tuntud oma lühiajalisuse poolest, kuid nagu iga reeglit kinnitavad erandid, nii ka siin: mõni megastaar on pidanud oma kaasa kõrval vastu juba aastakümneid. Hollywoodi pikaajalisim abielupaar Jerry Stiller ja Anne Meara – näitleja Ben Stilleri vanemad – on olnud abielus juba 60 pikka aastat. Kuid tublisid staarpaare on teisigi.

Näitleja Ben Stilleri näitlejatest vanemad abiellusid 1954. aastal. Lisaks Benile on neil tütar Amy. "Anne on väga leplik ja suurepärane andestaja. Ta ei hooli rahast, rikkusest ega uutest riietest. Me pole kunagi rahateemadel tülitsenud," kiitis Jerry ühes hiljutises intervjuus oma abikaasat. Kuid nemad pole ainukesed, kes Hollywoodis pikalt koos on püsinud. Kelle kooselu on veel vähemalt paarkümmend aastat vastu pidanud ega ole lahutusega lõppenud?

Hume Cronyn ja Jessica Tandy

Hume ja Jessica abiellusid 1942. aastal ja jõudsid abielus olla üle 50 aasta, kuni naine 1994. aastal vähki suri. Paaril oli kaks last, Christopher ja Tandy Cronyn. Ühiselt veedetud aastakümnete jooksul valmis abikaasade koostöös mitu filmi ja näitemängu.

James Garner ja Lois Clarke

Paar abiellus 1956. aastal kõigest 14 päeva pärast kohtumist. Clarke’il oli eelmisest abielust tütar Kim ning ühiselt saadi veel üks tütar, Gigi. "Abielu on nagu sõjavägi. Kõik vinguvad sellesse astumise üle, aga üllatav on, kui paljud end vajadusel mobiliseerivad," on Garner abielu kohta öelnud.

Paul Newman ja Joanne Woodward

Paul ja Joanne abiellusid 1958. aastal ning jõudsid Pauli surmaks 2008. aastal olla abielus 50 aastat. Lisaks kolmele ühisele tütrele olid nad osa-ajaga vanemateks ka kahele tütrele ja pojale Pauli esimesest abielust. "Mulle ei meeldi oma abielu avalikkuse ees lahata, aga ütlen teile üht: kui mul on kodus suurepärane praetükk, miks peaksin ma minema hamburgerit ostma?" on Newman ühes usutluses öelnud.

Bob ja Ginny Newhart

Bobi ja Ginny abielu on vankumatuna püsinud 1963. aastast. Neil on neli last. "Ma olen oma abielu kestvuse, oma laste ja lapselaste üle kahtlemata ülimalt uhke. Kui inimesel pole elus midagi sellist ette näidata, pole tal tegelikult suurt midagi," on Newhart öelnud.

Bill ja Camille Cosby

2014. aastal 50. pulma-aastapäeva tähistaval paaril on viis last. "Olgem ausad, pika abielu saladus on üks ja üleüldine: naine on boss!" on vanameister Cosby ise oma abieluõnne kommenteerinud.

Don ja Barbara Rickles

Don ja Barbara panid leivad ühte kappi 1965. aastal. Neil on kaks last. "Seks on meil ikka suurepärane, aga minu vanuses peab natuke hoogu pidama. Muidu tuleb väsimus peale," paotas Don hiljuti ust pika staažiga abielupaari magamistuppa.

Christopher ja Georgianne Walken

1969. aastal abiellunud paaril ei ole ühtegi last. Christopher ise kinnitab, et ta on väga armastav abikaasa, aga miskipärast laseb filmitööstus tal vaid jõhkraid rolle mängida. "Ma tahaksin kordki kehastada toredat pereisa hea naise ja paari lapsega. Elaksime toredas majas ja meil oleks koer. Võib-olla saaksin selles filmis ka natuke laulda. Aga miskipärast lastakse mul vaid relvadega ringi joosta ja teisi tappa," on Walken öelnud.

Samuel L. Jackson ja LaTanya Richardson

Samuel ja LaTanya andsid teineteisele jah-sõna 1980. aastal. Neil on üks tütar. "Minu isa polnud mu jaoks kunagi olemas, nii et oma tütrega olen alati püüdnud seda viga vältida. Ta väärib kaht tugevat lapsevanemat ja minu selline veendumus on üks meie 30aastase abielu saladusi," ütles Jackson kunagi ühes intervjuus.

Danny DeVito ja Rhea Perlman

1982. aastal Rheast ausa naise teinud Danny ei eita, et elu, abielu ja sellega kaasnevad kohustused on vahel rängad taluda. "Ma ütlen teile üht: see maailm on ikka uskumatult julm!" paljastas Danny ühes intervjuus.

Steven Spielberg ja Kate Capshaw

Steven ja Kate kohtusid "Indiana Jonesi ja hukatuse templi" võtteplatsil ning purjetasid abielusadamasse 1991. aastal. Kahepeale kokku on neil seitse last: viis ühist ning kummalgi üks varasemast abielust. "Ma armastan iga oma last eraldi kui indiviidi, mitte kui üht suurt karja. Ja ometigi on mul kari lapsi: tervelt seitse!" on Spielberg öelnud.

David Bowie ja Iman Abdulmajid

1992. aastal leivad ühte kappi pannud paaril on ühine tütar, Davidil lisaks eelmisest abielust üks poeg. "Ma võtan asju vabalt. Ma ei arvanud kunagi, et võiksin selline isa olla. Tegelikult ei uskunud ma üldse, et endale kunagi pere loon ja sellele keskendun. Üks mu tuttav ütles, et vananedes muutud selleks, kes oleksid pidanud algusest peale olema, ja tundub, et see juhtub ka minuga. Ja see muutus üllatab mind, sest meenutan endale üha rohkem mu oma isa," on Bowie perekonnapeaks olemisest rääkinud.

Annette Bening ja Warren Beatty

Annette ja Warren abiellusid 1992. aastal, neil on neli last. "Me tahame endiselt idealiseerida emasid ja vahel ka näitlevaid või lihtsalt töötavaid emasid. Tegelikult pole seal midagi esile tõsta, see on lihtsalt töö, mis tuleb ära teha: jagada ennast karjääri ja laste vahel nii, et kumbki ei kannataks," on Annette laste kõrvalt näitlemise kohta öelnud.

John Travolta ja Kelly Preston

John ja Kelly vormistasid asja ära 1991. aastal, tänaseks on neil kolm last. Travolta on mitmes intervjuus tõmmanud paralleele abielu ja näitlemise vahel. "Abielu on minu meelest üsna sarnane näitleja ja publiku suhtele. Mõlemas on oma lugu, neis on tõuse ja mõõnu. Aga koos töötate te need kõik läbi ja saate probleemidest üle, toimite nagu tiim," on Travolta öelnud.

Ozzy ja Sharon Osbourne

Ozzy ja Sharon sõlmisid oma liidu samuti 1982. aastal. Neil on kolm ühist last ning Ozzyl varasemast abielust veel kolm. "Ma olen suur hoolija, inimestearmastaja ja meelelahutaja. Aga eelkõige olen ma pereinimene. Abikaasa. Isa. Ma olen elatud aastate jooksul olnud ka palju muud, aga sellest ei taha me keegi ju tegelikult rääkida," ütleb Ozzy ise, viidates oma rajule pidudeperioodile.

Veel pikaajalisi paare:

Mel Brooks ja Anne Bancroft: Selleks ajaks, kui Anne 2005. aastal suri, oli 1964. aastal abiellunud paar jõudnud abielus olla 41 aastat. Neil on üks poeg.

Regis ja Joy Philbin: abielus 1970. aastast. Lisaks kahele ühisele lapsele on nad vanemaiks ka kahele Regise esimesest abielust sündinud järeltulijale.

Sissy Spacek ja Jack Fisk: Sissy ja Jack on abielus 1975. aastast alates ning neil on kaks tütart.

Ron ja Cheryl Howard: 1975. aastal abiellunud paaril on neli last.

Jeff Bridges ja Susan Geston: Jeff võttis Susani naiseks 1977. aastal. Tänaseks on neil kolm tütart.

Meryl Streep ja Don Grummer: 1978. aastal abielusadamasse purjetanud näitlejatepaaril on neli last.

Chevy Chase ja Jayni Luke: Chevy ja Jayni abiellusid 1982. aastal. Paaril on kolm tütart.

Bono ja Ali Hewson: abielus 1982. aastast. Paaril on neli last.

Steven ja Maureen Van Zandt: Steven ja Maureen on abielus 1982. aastast. Abielupaari kehastasid nad ka menukas telesarjas "Sopranod". Pulmas oli isameheks Bruce Springsteen.

Denzel ja Pauletta Washington: Abielus 1983. aastast. Nende nelja lapse kohta on Denzel öelnud: "Minu elu unistuste projekt on mu lapsed. Mu perekond!"

Jamie Lee Curtis ja Christopher Guest: 1984. aastal teineteisele igavest armastust tõotanud paar on lapsendanud kaks last. "Olen alati pere esikohale seadnud. Nii see peabki käima," ütleb Jamie Lee ise.

Tom Hanks ja Rita Wilson: 1988. aastal abiellunud paaril on kaks ühist last, Tom on aga isaks veel kahele. Oma pereelust pole aga näitleja kunagi eriti rääkida soovinud.

Kevin Bacon ja Kyra Sedgwick: Kevin ja Kyra on abielus olnud 1988. aastast alates. Neil on kaks last. "Meil on koos tõesti väga tore, meil on väga vedanud!" on Kyra abielu kohta öelnud.

Michael J. Fox ja Tracy Pollan: Michael ja Tracy tegid asja ametlikuks samuti 1988. aastal. Neil on neli last. "Perekond ei ole tähtis asi, see on kogu maailm," on Fox öelnud.