Foto: Reuters
Inimesed
30. august 2014, 08:15

Tony Soprano saatus teada? (3)

Legendaarse maffiaseriaali "Sopranod" viimases osas jäi lahtiseks, kas James Gandolfini kehastatud Tony Soprano sai surma või mitte – ekraan läks lihtsalt mustaks, jättes vaatajad teadmatusse.

Nüüd, kus sarja lõpust on möödas seitse aastat ning Gandolfini on üle aasta manalamees, paistab "Sopranode" looja David Chase põletavale küsimusele viimaks vastuse andvat. Ajakirjanik Martha P. Nochimson teatas väljaandes Vox, et küsimuse peale, kas Tony Soprano on surnud, raputas Chase pead ja lisas "Ei ole."

Kuid õige varsti tuli Chase veebiväljaandes vulture.com lagedale ametliku avaldusega. "Voxi ajakirjanik sai sellest, mis David Chase intervjuus ütles, valesti aru. On väär tsiteerida Davidit ütlemas: "Tony Soprano ei ole surnud." Sel avaldusel on palju laiem kontekst ning säärasel kujul ei ole see tõsi." Chase on korduvalt öelnud: "See, kas Tony Soprano on elus või surnud, ei ole asja iva." Nüüd lisas ta: ""Sopranode" lõppstseen tõstatab spirituaalse küsimuse, millel pole õiget ega vale vastust."