UNIVERSUMI ESIKAUNITARIDE SEAS: Mullu novembris Moskvas peetud Miss Universumi valimisel jäi Patricia Yurena Rodriguez teiseks. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
28. august 2014, 07:00

Hispaania kauneim naine tuli kapist välja (6)

Kaks korda Miss Hispaania tiitli võitnud Patricia Yurenast sai esimene rahvuslik iluduskuninganna, kes tunnistab oma lesbilisust. 24aastane kaunitar lõhkas pommi sotsiaalvõrgustikus, avaldades foto endast ja oma kallimast voodis õrnutsemas. 

Tenerifelt pärit Patricia Yurena Rodríguez krooniti Hispaania kauneimaks naiseks 2008. aastal, kuid viis aastat hiljem kordas ta sensatsiooniliselt oma võitu. Mullusel Miss Universumi valimisel Moskvas jäi hispaanlanna teiseks. Nüüd põhjustas iludus skandaali, avaldades Instagramis foto, kus tema ja ta pruut, blondi sassis poisipeaga DJ Vanesa Cortes voodil õrnutsevad. Allkiri on dramaatiline: "Romeo ja Julia."

Otsus oma seksuaalne suundumus avalikustada tõi Patriciale sotsiaalvõrgustikes tublisti toetust, kirjutab Daily Telegraph. "Aitäh kõigile kommentaaride eest," säutsus iluduskuninganna Twitteris.

Intervjuus Hispaania ajalehele La Opinión de Tenerife ütles Patricia, et ei kahetse oma otsust, sest on rahul sellega, mis ta elus praegu toimub. "Avaldasin foto spontaanselt ja impulsiivsel moel," ütles ta.

Argentina väljaandele La Nación avaldas Patricia, et on Vanessat tundnud umbes aasta. Tõsisem armusuhe on kestnud kolm kuud.

2012. aastal lõi USAs Miss California valimisel kaasa kaks lesbilist missi, kuid võitjaks ei kuulutatud kumbagi. Miss Universumi valimised Moskvas tekitasid furoori sellega, et ürituse konferansjeeks valitud avalikult homoseksuaalne teletäht Andy Cohen pani Venemaa homovastaste seaduse tõttu ameti maha. Kümned tuhanded inimesed nõudsid missivalimise üleviimist teise riiki.

Kaks aastat tagasi kuulutas kinnisvaramogul Donald Trumpile kuuluv Miss Universe Organisation, et lubab võistelda ka transseksuaalsetel naistel.