Printsess Madeleine (paremal) õnnitleb Peter Sellarsit. Taamal kuninganna Silvia ja Chris O'Neill.Foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix
Galeriid
27. august 2014, 16:48

GALERII: Rootsi kuningapere jagas Stockholmis auhindu (11)

Eile jagati Stockholmis Polar Music Prize'i auhindu. Laureaadid olid tänavu USA rock'n'roll'i-legend Chuck Berry ja USA ooperilavastaja Peter Sellars. Auhindade jagamisel osalesid Rootsi kuningapaar ja printsessid abikaasadega.

Polar Music Prize'i asutas 1989. aastal ansambli Abba mänedžer ning seda antakse välja igal aastal – üks kaasaegse ning teine klassikalise muusika viljelejale.
Tänavused laureaadid Chuck Berry (87) ja Peter Sellars (58) jagavad miljonit Rootsi krooni, kirjutab thelocal.se.

Chuck Berry eile Stockholmi kontserdihallis toimunud auhinnagalal haiguse tõttu osaleda ei saanud. Auhinna võttis vastu Briti kitarrist ja produtsent Dave Edmunds, kes luges ette ka Berry tänukõne Rootsi kuningale Carl XVI Gustafile ja kuninganna Silviale.

USA lavastaja Peter Sellars on maailmas tuntud ainulaadsete ja kaasaegsete lavastustega nii ooperite kui ka näidendite lavaletoomisel.

Varem on Polar Music Prize'i saanud näiteks Paul McCartney, Joni Mitchell, Paul Simon, Miriam Makeba ning Youssou N'Dour.

Daamide tualetid olid muinasjutuliselt kaunid.