UUS AMET: Kerli Dello fännid on põnevusega oodanud, millal kuuleb uudiseid nende lemmikdiktori kohta, kes kümme aastat ETV ekraanil uudiseid luges. Nüüd saab Kerlist Kaitseväe teavituskeskuse produtsent-toimetaja. Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
26. august 2014, 07:00

Kerli Dello: "Poliitika ja ettevõtlus jäägu minust veel puutumata." (7)

"Selle pakkumise tegi mulle Hannes Võrno. Oli ka muid pakkumisi – Rakvere teatrist, PR-firmadest, muidugi see erakondade nali ja kutsuti ka ühe raadio hommikuprogrammi," räägib endine telenägu Kerli Dello, kes peagi astub ametisse Kaitseväe teavituskeskuse produtsendi-toimetajana.

Meenutuseks – juunis rääkis Kerli Naistelehele, et suured erakonnad on püüdnud teda oma ridadesse värvata. "Jah, olen suurtelt erakondadelt ettepanekuid saanud küll, kuid ma kindlalt ei plaani minna poliitikasse. Poliitika ja ettevõtlus jäägu minust veel puutumata – need on kaks valdkonda, millega ma tegelda ei soovi."

Kerli teatas uuest ametist oma Facebooki-lehel ning räägib Õhtulehele, et kõigist pakkumistest tundus just Kaitseväe oma talle kõige atraktiivsem ja südamelähedasem. "See on tõesti selline asi, mida mulle meeldiks teha."

Eriti kaua ta tööpakkumise üle ei mõelnud. "See oli juba eos inspireeriv ja seetõttu ma otsust kaua ei kaalunud," ütleb ta. Raadio hommikuprogrammi välistas ta just seepärast, et on niigi suurema osa oma elust hommikuste uudiste tõttu enne kukke ja koitu ärganud ja see oleks justkui sama rada minek. "Ma tahaksin nüüd rahulikult omi asju ajada ja mitte enam kuskil figureerida ja lõugade vahel olla," ütleb ta. "Nagu armastab öelda üks minu väga hea sõber ja Eesti mõistes väga kuulus inimene, siis lõppkokkuvõttes pole kogu see jama Eestis palga sisse kirjutatud," vihjab Kerli meediatähelepanule ning internetikommentaaridele. "Tahaks nüüd rahulikult olla."

Vahepeal loorberitel ei puhanud

Kaitseväes astub Dello ametisse septembri teisel nädalal. Kas nende ridadesse astumiseks ei oleks vaja ka mingit sorti auastet? "Ei, ärgu aetagu neid asju segamini. Mina ei ole Kaitseväe teenistuja, kel on auaste, vaid lihtne Kaitseväe ametnik, kellel ei pea olema ühtki auastet," selgitab ta.

Kerli tööülesandeks saab olema Kaitseväe avalike ürituste korraldamine. "Neil on suurüritused – isadepäev Vabaduse väljakul, "Sõdurilaul", veteranipäev –, mis hõlmavad ka suuri kontserte, teleülekandeid ja avalike ürituste korraldamist. Meil on meeskond, kes valib bändid, saab otsustada, mis toimub laval ja sõlmib kokkuleppeid televisiooniga," räägib Kerli, et jätkab nii siiski ka teletööga, ehkki teisel pool rindejoont.

Kerli leping ERRiga lõppes juuli esimesel päeval, kuid loorberitele ta vahepeal puhkama ei jäänud. "Töötuna ma end arvele ei võtnud," naerab ta. "Sõlmisime ERRiga töövõtulepingu, mille alusel ma teen saatesarja "Mehed ja mõrrad". See pole absoluutselt seksuaalse alatooniga saade, vaid räägib Eesti rannakaluritest – kuidas nad elavad ja mida teevad, kui kala ei ole. Suve algul tegin Suure Tõllu etendust ja olin ka Rally Estonia meeskonnas. Üldiselt puhkasin ma vähem, kui lootsin."