Chris Browni plaadiesitluspidu Los Angelese ööklubis MTV videomuusikaauhindade gala eel lõppes tulistamisega, kus sai viga kolm inimest. Foto: Alamy/Aop
Inimesed
26. august 2014, 07:00

Chris Browni peol tulistati räpimogulile kuus kuuli kerre (3)

Rihanna vägivaldse ekskallimana tuntud Chris Browni plaadiesitluspidu Los Angelese ööklubis MTV videomuusika­auhindade gala eel sai ootamatu lõpu, kui räpimoguli Suge Knighti pihta mitu kuuli tulistati. Death Row Recordsi kaasasutaja Suge (49) kosub haiglas, nagu ka kaks kõrvalseisjat, keda kuulid riivasid.

New York Posti allika kinnitusel kõlasid paugud pühapäeva öösel kella poole kahe paiku vahetult pärast seda, kui Tupac Shakurist, Snoop Doggist ja Dr. Drest maailmakuulsused teinud Suge lõpetas vestluse poodiumil seisva peoperemehe Chrisiga. Eelnevalt oli Brown esitanud staarpublikule, kelle seas oli ka näiteks rokklauljatar Avril Lavigne, oma uuelt plaadilt mitu laulu.

Esialgu pidasid kõik raginat ilutulestikuks ja korraks lakanud muusika pandi jälle mürtsuma, kirjutab New York Post. Siis aga selgus, et Suge oli saanud haavata. Viis kuuli olid tabanud teda kõhtu ja rindu, üks käsivarde. Külmavereline plaadifirmaboss läks omal jalul uksest välja ja teatas rahulikult politseile, et teda on tulistatud. Kiirabi viis mehe haiglasse, kus talle tehti lõikus. Ajalehe teatel on Suge’i seisund stabiilne.

Noorukest modelli Megan Knighti riivas kuul istmikust, arstiabi vajas ka üks noormees.

Tulistaja vahistati klubis, kuid politsei pole tema isikut avaldanud. Politsei peab motiiviks gängide rivaalitsemist. Sidemed Los Angelese Bloodsi tänavajõuguga olevat nii Suge’il kui ka Brownil, kes alles paar kuud tagasi vangist välja pääses.

Nüüdseks pankrotistunud Death Row Recordsi asutaja Suge on tuntud mehena, kes muutis gängivägivalla glamuurseks. Tema plaadifirma logo kujutas elektritooli külge seotud kapuutsiga vangi, rajude räpisõnade vahele oli pikitud püssipauke ja sireenide undamist. Kuid aastatega on seletamatult tapetud mitu Suge’i usaldusisikut. 2005. aastal MTV auhinnagala eelpeol sai Suge kuuli jalga. Kahekümnel viimasel aastal on ta mitu korda vangis istunud seoses katseaja tingimuste rikkumistega ning kallaletungidega, mis on seotud Suge’i õhutatud räpisõjaga USA lääne- ja idaranniku räpiartistide vahel.

Suge’i kahtlustati ka seotuses kahe kuulsa artisti tapmisega. 1996. aastal haavati Las Vegases möödasõitvast autost surmavalt staarräppar Tupac Shakuri, järgmise aasta märtsis Tupaci idaranniku rivaali Notorious B. I. G.-i. Käisid jutud, et mõlema surma taga oli Suge, kes sõitis tulistamise ajal Tupaciga ühes autos. Tupaci lasknud ta teise ilma saata, kuna too kibelenud tema plaadifirma alt välja. Biggie mõrva tellinud räpimogul jälgede segamiseks.