AVAVAD END RAHVA EES: Laupäeva õhtul lugesid näitlejad Linnateatri hooaja avaüritusel lavaaugus ette tänapäeva eesti kirjandust. Indrek Ojari ja Liis Lass kandsid ette Sveta Grigorjeva luulet. Ka nemad kohtuvad «Kontakti» vestlusõhtute käigus publikuga. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
25. august 2014, 07:00

Linnateatris tulevad kohtumisõhtud näitlejatega (1)

Viiekümnenda sünnipäeva ootuses alustab Tallinna Linnateater igakuist kohtumisõhtute sarja "Kontakt", kus rahvas saab näitlejatega vestelda. Korraga tutvustab end publikule kaks näitlejat. Telesaatelikke kohtumisi saab jälgida ka veebiülekandena.

Ehkki Linnateatril täitub viiskümmend tegutsemisaastat 2016. aasta veebruaris, algab juubeliga seotud üritustesari juba juubelieelsel hooajal, sest muidu ei jõuaks kogu teatritrupp end paarikaupa esitleda. Vestlusõhtud leiavad aset kord kuus kolmapäeviti Hobuveskis. Esimene "Kontakt" toimub 22. oktoobril ning publikuga kohtuvad sõbrannad ja lavakunstikooli kursuseõed Hele Kõrve ja Evelin Võigemast. Paarilise valivad näitlejad endale ise.

Ürituste korraldajad-läbiviijad on Veiko Tubin, Paavo Piik ja Henrik Kalmet. Kaasatud on etteasted, üllatuskülalised ja videolõigud. Elustuvad näitlejate endised ja tulevased rollid. Et Hobuveski mahutab vaid kuni 140 vaatajat, saab kohtumistest paralleelselt osa ka teatri kodulehe vahendusel.