Foto: Aldo Luud
Inimesed
25. august 2014, 07:00

FOTOUUDIS: emotsionaalne kontsert (4)

"Väga tore oli seal esineda. Mul oli suur au selles kambas olla ja ma olin üllatunud, et mind sinna kaasati," räägib lauljatar Triinu Taul (vasakul, paremal Mahavoki solist Anet Vaikmaa), kes esines laupäeva õhtul Viljandis peetud suurkontserdil "Balti kett 25".

Triinu laulis kolme lugu – Mahavokiga esitati nende lugu "Lootus", "Ärkamisaeg" koos Arno Tamme, koori ja lõõtsamängija Juhan Uppiniga ning lõpulugu "Ärgake, Baltimaad!". "Ma arvan, et see viimane laul oligi kõige emotsioonirikkam. Tore oli ka, et kohale olid kutsutud külalised Leedust ja Lätist. Kontserdil tekkis suur ühtsustunne ja teadmine, et peaks rohkem oma naabritega kokku hoidma," ütleb ta.

Veerand sajandit tagasi korraldatud Balti ketist Triinu suurt ei mäleta. "Ma olin siis viieaastane ja meie pere elas maal, ning info sellest ei levinud meieni. Pärast saime teada ja eks see oli ärev aeg kõigi jaoks."

Eesti muusikutest astusid kontserdil üles veel Ultima Thule, Karl-Erik Taukar, Kõrsikud, Henry Laks, Liis Lemsalu, Lea Liitmaa ja paljud teised. Üritust, kus esitati tollele ajale märgilise tähendusega laule, väisas ka president Toomas-Hendrik Ilves.