24-aastane jaapanlane Mitsutoki Shigeta on soetanud surrogaatemadelt 16 last.Foto: AP / Scanpix
Müstika
24. august 2014, 23:05

Interpol uurib titevabriku juhtumit: jaapanlane on soetanud surrogaatemadelt 16 last (5)

Jaapanlane, kes on soetanud surrogaatemadelt 16 last, väidab, et kavatseb sel moel lastetegemist jätkata elu lõpuni, et tulevikus saaks tema suur pere häältega tema valimisvõidule kaasa aidata.

24-aastane Jaapani ärimees Mitsutoki Shigeta on sigitanud 16 last surrogaatemadega ning on väljendanud soovi lapsi juurde saada, kirjutab The Guardian.

Politsei korraldas selle kuu algul ärimehe koju Bangkokis reidi ning leidis sealt eest üheksa väikelast koos üheksa lapsehoidjaga. Tai politseinikud võisid veenduda, et lapsed elavad kenasti möbleeritud tubades, mis on täis lutipudeleid, mähkmeid ja mänguaedasid.

Shigeta isadus on tuvastatud – nii tema kodus elanud üheksa kui ka veel seitsme beebi puhul.

Võimud murravad pead, millised on "lastevabrikandi" tegude motiivid. "Me püüame aru saada, mis inimene see on, kes nii palju lapsi teeb," kommenteeris juhtumit Tai Interpoli direktor, kindralmajor Apichart Suribunya, kes tunnistas ka, et pole oma praktikas varem millegi sellisega kokku puutunud. Interpol keskendub oma uurimises Jaapanile, Kambodžale, Hong Kongile ja Indiale.

Viljatuskliiniku New Life asutaja Mariam Kukunashvili kinnitas, et Shigeta oli seal kahe surrogaatemaga. Tema hoiatas Interpoli juba enne Shigeta esimese lapse sündimist juunis 2013. "Niipea kui nad rasestusid, nõudis ta lisa. Ta [Shigeta – toim] ütles, et tahab 10-15 last aastas ning ta tahab titetegemise protsessiga jätkata surmani," rääkis Kukunashvili, kelle firma peakorter asub Gruusias.

Mees valmistub valimisteks?

Kliiniku juht ütles, et Shigeta päris temalt võimaluste kohta oma sperma külmutamiseks, et seda saaks kasutada siis, kui ta on juba vanemas eas. Veel oli Shigeta rääkinud kliiniku juhile, et tal on plaan tulevikus valimised võita ning hääletamisel saaks tema suur perekond teda aidata. Veel oli Shigeta öelnud, et "parim asi, mida ta saab maailma jaoks teha, on see, et jätab endast järele palju lapsi".

Mitsutoki Shigeta pole kriminaalkuritegudes süüdi mõistetud ega ole seotud ebaseadusliku tegevusega. Ta püüab oma lapsi tagasi saada.

Tai politseist on öeldud, et Shigeta palkas 11 Tai surrogaatema talle lapsi sünnitama, kellest neli sünnitasid talle kaksikud. Laste bioloogilisi emasid ei ole seni kindlaks tehtud.

Shigeta advokaadi sõnul on kõik lapsed seaduslikud ning neil kõigil on sünnitunnistused. Advokaadi sõnul on tema kaitsealune soovinud lihtsalt suurt peret.