HÜVASTI, KODUMAA: Reedel märkis Evelin Ilves oma Facebooki lehel, et tal on praegu kanda üks raskemaid aegu. Leevendust ei otsi ta aga sugugi abikaasas seltsis, vaid Eestist eemal. Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
25. august 2014, 07:00

PRESIDENDIPAARI SUHTESAAGA: Evelin pages puhkama, Toomas teeb avalikkuse ees head nägu (217)

Kogu Eestit jahmatanud abielukriisist hoolimata pidi president Toomas Hendrik Ilves terve nädalavahetuse ametlikel üritustel viksilt naeratama. Võõrast meest suudelnud esileedi Evelin Ilvesel seda muret polnud. Ta pakkis asjad ja põrutas koos tütrega välismaale puhkama.

Ajakiri Kroonika pani avalikkuse reedel kihama, kui avaldas pildid sellest, kuidas Evelin 6. augusti öösel Solarise katusel Komeedi kohviku terrassil tõmmu noorsandiga suudles. Kümned uudisnupud, sajad internetikommentaarid, tuhanded eraviisilised arutelud. Evelini avalik vabandus. Loomulikult asi sellega ei päädinud.

Nädalavahetusel sai Evelini seikluste kohta lugeda Venemaa ja Soome, näiteks ka Ukraina meediast. Seejuures jääb õhku küsimus, mida tunneb petetud mees ehk Toomas Hendrik Ilves.

Laupäeval osales ta koos poeg Luukas Kristjaniga Balti keti 25. aastapäevale pühendatud pidustustel Lilli piiripunktis ja kontserdil Viljandis.

Kui noor Ilves naeratas tavapäraselt kaamera ees, siis presidendi näol oli aeg-ajalt näha ka murekortse. Pühapäeval käis riigipea Paides autasustamas konkursi "Eesti kaunis kodu 2014" võitjaid. Ka viimasel üritusel polnud Evelini abikaasa kõrval, kuigi kodukaunistamine on ju üldiselt esileedile hingelähedane teema.

Põhjus oli lihtne, Evelin otsustas oma hingehaavu ravida puhkusereisil.

Laupäeva pärastlõunal nähti esileedit koos tütar Kadri Keiuga Tallinna lennujaamas. Meelelahutusportaali Publik andmetel sõitsid nad Saksamaale.

Presidendi nõunik Toomas Sildam kinnitab Õhtulehele: "Evelin Ilves läks erareisile, kus ta on koos tütrega ja mille kulud kannab ta ise." Kas Saksamaa oligi sihtpunkt või mindi sealt edasi? Kas USA presidendi Barack Obama visiidi ajaks on Evelin Ilves tagasi (Obama saabub 3. septembril)? Ka need küsimused jäävad õhku.

Kantselei presidendiproua erareisi kohta rohkem infot ei jaga. Erareis erareisiks, aga ka praegu jookseb Evelinil esindustasu, 1515 eurot kuus puhtalt kätte. Viimati käis Evelin omal käel puhkamas talvel, kui veetis kuus nädalat kaugel Indoneesias Bali saarel. Ka toona sai ta sel ajal esindustasu.

Omaette küsimuseks jääb praeguse skandaali juures seegi, kes on ikkagi Evelini saladuslik silmarõõm.

Öeldakse, et Eesti on konnatiik, kuid antud juhtum tõestab vastupidist. Eilse seisuga võis teda jätkuvalt nimetada noormees X-ks. Küll on meedia spekuleerinud, et tegu võis olla Evelini endise turvamehega.

Portaalile Publik rääkis üks allikas, et tegemist olla Tallinnas töötava prantslase Vincentiga, kes sageli pidusid väisab ning seal naisi võrgutab.

Liina Kersna: Evelin käitus alatult

Kommunikatsiooniekspert ja abikaasa Vahur Kersnaga ühist poega kasvatav Liina Kersna ütleb, et igal abielupaaril on aeg-ajalt probleeme, küsimus on selles, kuidas neid lahendatakse.

"Hormoonide möllamise käigus võivad noored provotseerida oma armsamat teisega öösel väljakutsuvalt tantsides ja suudeldes. See on noorte täkkude viis saata sõnumit, anda märku oma rahulolematusest," arutleb ta. "Täiskasvanud inimesed lahendavad oma suhteprobleeme teistmoodi, teist osapoolt alandamata. Minu hinnangul on selline käitumine oma abikaasa suhtes alatu, pidagu see abikaasa millist ametit tahes. Riigipea sellisesse olukorda panemine näitab ükskõikset suhtumist oma riiki."