ENNE: 2009. aasta vabariigi aastapäeva presidendi ball tipnes kuuma suudlusega otse tantsupõrandal. Foto: Tairo Lutter
Eesti uudised
23. august 2014, 08:00

Evelin: "Palun andestage, kellele olen haiget teinud!" (113)

KIRGLIK SUUDLUS: Evelin Ilves pealinna trendipeol seksika noormehe embuses.

"Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud," kirjutas Eesti esiabikaasa Evelin Ilves eile oma Facebooki kontol pärast seda, kui ajakiri Kroonika oli lahvatanud skandaali fotoseeria ja videoga, kus Evelin suudleb kirglikult tundmatu habetunud noormehega.

Kolmapäev, 6. augusti õhtu. Tallinna trenditeadlikud peoinimesed on koos Solarise katusel kohvik Komeedi terrassil. DJ mängib muusikat ja baarmenide käed on rakkes kokteilide tegemisega. Seltskonda saabub presidendiproua, kellele vabastatakse terrassi parim laud, mille seltskonnal palutakse vabanduste saatel mujale istuda.

Evelin saatis tantsulekutsuja pikalt

Üks piduline räägib Õhtulehele, et nad olid oma seltskonnas just lõõpinud ühe sõbra üle, kes hiljuti naisest ilma jäi. "Ja siis vaatasime, et abielus Evelin Ilves aeleb kahekesi selle mehega tantsupõrandal. Turvamehi polnud kuskil."

Ta lisab, et üks sõber proovis Evelini ka ise tantsule kutsuda, ent sai korvi. Eilne TV3 "Seitsmesed uudised" näitas siiski ka fotot, mis tõestas, et nägus roosa särgiga habemik ei olnud ainus õnnelik, sest presidendi prouat tantsitas ka üks kiilas tegelane.

"Evelinist ja ta kaaslasest jäi mulje, kui tavalisest paarikesest, kes on välja tulnud. Nad ei lasknud teineteisest kordagi lahti, isegi hoogsama tantsu ajal," räägib Õhtulehe allikas siiski habemikust.

Ajakirja Kroonika allikas meenutab, et varasel hommikutunnil, kui külastajaid vähem, hakkas paarike suudlema. Viimaks läksid nad koos ära, istudes musta S-klassi Mercedesesse, kus neid ootas sohver.

Järgmisel päeval põrutas esileedi Pärnu. Ta postitas oma Facebooki kontole pildi, kus ta pealinna trendika söögikoha Manna La Roosa seltskonnaga rannas lustib. Samal ajal oli tema kaasa Toomas Hendrik Ilves Abja raamatupoes raamatu "Talude päriseksostmine" esitlusel.

Eilne Kroonika põhjustas internetiavarustes tormi. Artiklid uudisteportaalides kogusid sadu kommentaare. See ei ole Evelin, vaid teisik – arvasid ühed. Kes on see tundmatu noormees, kas Evelini endine ihukaitsja, isiklik treener? – uurisid teised.

Tihti Komeedis ja teistes peopaikades käivad noored kehitasid Õhtulehe küsimise peale õlgu: tundmatu mees! Pole varem näinudki!

Õhtuleht proovis hommikul presidendi kantselei vahendusel Evelini poole pöörduda, tulutult. Küsimused said saadetud, kuid vastust ei tulnud. Kella 15 paiku teatas Evelin oma Facebooki-lehel ise: "Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud."

Doktor Noormann: inimese süda ja keha ei kuulu abielulepingusse

Legendaarne psühholoog Doktor Noormann ehk Tõnu Ots põhjendab, miks abielunaised kipuvad noori mehi vaatama. Psühholoogi sõnul tunnevad keskeakriisis naised ennast veel mõned aastad nooruses olevat ja püüavad seda alateadlikult elustada uute emotsionaalsete elamustega, mis abielus kahjuks tihti juba puuduvad.

"Naistel toimub vananemine teistmoodi kui meestel," selgitab Ots.

"Naiste hormonaalkäitumine on tsükliline ja keskeas tunnevad nad ennast noorematena. Seda kutsutakse ka "viimase võimaluse nooruseks" või "teiseks nooruseks"."

Otsa sõnul hoiavad inimesi perena koos vastastikune usaldus ja vastastikused kohustused, mille alla käib lastekasvatus, raha teenimine ja kodu korrashoid. "Inimese süda ja keha on aga tema eraomandid. Need ei kuulu abielulepingusse," rõhutab ta.

See, kas naine keha ja südant oma mehele hoiab, on eetika, kõlbluse ning usalduse küsimus.

Psühholoogi sõnul on võib petmine olla juba ka see, kui istud oma silmarõõmuga kohvikus ja kurdad talle oma abikaasa intiimkäitumist. "Petmine ei tähenda üldsegi mitte suudlemist ega mingit seksuaalset tegu. Reetmine toimub hinges," nendib psühholoog.

Kui aga ka suudlemiseks läheb, siis peavad mõlemad pooled sellega nõustuma: "Vägisi kedagi suudelda ei saa. Kui on ikka tõsisema kirglikkusega tegemist, siis on raske aru saada, kumb on algataja ja kes sellega lihtsalt nõustub, kas see on afektisarnane hetkekäitumine või suhe," räägib Ots.

Anu Saagim: see oli ühe naise appikarje

Bravuuritar Anu Saagim arvab, et Evelin Ilves võis noormeest suudelda tahtlikult. "Mina ei tohiks küll teiste eraelu analüüsida ja hinnanguid anda, aga naisena ütleksin, et kui ma lähen Tallinna kõige-kõige avalikumasse, kõrgemasse ja nähtavamasse kohta ja tean, et kõik pilgud on seal niigi mulle suunatud, ja siis suudlen seal veel väga kauni noormehega... See tähendab seda, et ma tahan, et kõik näeksid," kommenteerib Saagim Õhtulehele.

"Mina näen seda pigem kui ühe naise statement’i või appikarjet. Ma arvan, et ta tahtiski nii teha. Tahtiski, et kõik näeks. Kui sa tahad oma mehele kohta kätte näidata, siis ma ei tea, kas see on parim viis. Aga noh, armastuses ja sõjas on kõik lubatud!"ˇ

Ilveste suhtesaaga

Evelin Int-Lambot ja Toomas Hendrik Ilves kohtusid esimest korda 1997. aasta volbriööl Eesti Üliõpilaste Seltsi ajaloolises hoones. Hommikutundidel tuldi tantsupõrandalt ära paarina. 17 aasta jooksul on nende suhe läinud näiliselt ladusalt, kuid teele on jäänud ka kivisid.

• Suhe tuli avalikuks 1998. aastal, kui Kroonikas ilmus foto heki taga õrnutsevatest Toomas Hendrikust ning Evelinist. Mõlemad olid siis veel abielus – Toomas Hendrik Merry Bullockiga ning Evelin Karli Lambotiga. Peagi mõlemad abielud lahutati.

• Tütar Kadri Keiu sündis 2003. aastal. Toomas Hendrik ja Evelin abiellusid 2004.

• 2008. aastal sõidutati Toomas Hendrik Ärmalt kiirabiga haiglasse. Järgmisel õhtul toimunud öölaulupeol oli president kui enda hall vari. Plaaster randmel ja otsaesisel muhk, pidas ta kõne kähiseva häälega. Kui rahval oli temast kahju, siis Evelinil – vähemasti väliselt – mitte. Kaamerapildist võis näha, et omavahel nad praktiliselt ei suhelnudki.

• Järgnevatel aastatel on Toomas ja Evelini seostatud mitmete kaaslastega. Blogimaailmas räägiti 2009. aastal, et presidendiproua mehkeldab oma turvamehega. Tänavu aga levisid jutud, et Toomas Hendrikul on soojad suhted nõunik Iivi Anna Massoga.

• Tänavu Pärnus vabariigi aastapäeva pidustuste ajal olid Ilvesed kui kaks võõrast. Paar ei naeratanud teineteisele õhtu jooksul kordagi.

• Kui Evelin oli joogafestivalil vaimu ja füüsist ergutamas, istus Toomas kodus arvuti ees ning säutsus Twitteris.

• Viimasel ajal elavad nad kui eraldi elu – küll on Toomas Hendrik mõnel raamatuesitlusel, Evelin Ilves samal ajal mõne kohviku avamisel.