«Alguses olin ma Fleuri klient. Siis sattusime Kuressaares samasse trepikotta korrusenaabriteks. Käisime hommikuti külas kohvitamas. On õige ütlemine, et armastus käib kõhu kaudu.» Derek räägib, kuidas nad Fleuriga teineteist leidsid.Foto: Arno Saar
Inimesed
23. august 2014, 17:00

Burgerimeister Derek: pärast New Yorgi hullust on Eesti elu otsekui paradiis! (3)

Kanadas sündinud Eesti-Šoti päritolu ärimees kiidab elu Eestis: siin on rahulik elu, turvaline, puhas õhk ja talukultuur.

Kanadas sündinud Eesti-Šoti päritolu ärimees kiidab elu Eestis: siin on rahulik elu, turvaline, puhas õhk ja talukultuur.

"Pärast siia kolimist olen ma hakanud tagasi võitma eluaastaid, mille ma New Yorgis elades kaotasin. Mul oli sõpru – advokaadid või börsimaaklerid –, kes said 30. eluaastate alguses infarkti," meenutab kunagist meeletut töönarkomaani elu Kanadas kasvanud Eesti-Šoti päritolu Derek Arvi Ewen, kes peab nüüd oma saarlannast naisega pealinnas maheburgerirestorani.

"Kui ma seitsme aasta eest Manhattanilt Eestisse tulin, oli Tallinn minu jaoks üks kena küla – nii vaikne ja rahulik, autoalarmid ei lõuga kogu aeg. Kui ma Kuressaarde läksin, arvasin, et olen maale sattunud."

Saare eluga harjus Derek aga nii ära, et kui ta nüüd tagasi Tallinna kolis, tundus see talle suure linnana, kus ta hakkama ei saa. "Ma ei tea, kuidas bussid käivad, inimesed liiguvad ja räägivad nii kiiresti ja lükkavad mind poes siia-sinna, kui ma liiga aeglaselt asju valin," kirjeldab Derek.

"Ma olen pärit Torontost, aga elasin pea tosin aastat Manhattanil. Kuid minu elu kolmas, Eesti etapp on seni kõige parem," kinnitab Derek (42), kes on enamiku Eestis veedetud ajast elanud Saaremaal.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99