ÜLLAS KARASTUS: Lauri Pihlap esitas Tanjale väljakutse, et 24 tunni jooksul peab endale ämbritäie jäävett pähe kallama. Tanja tegi selle «Ringvaate» otse-eetris ära. Sahmaka jääkuubikutega vett lajatas Tanjale pähe saatejuht Reimo Sildvee. Foto: Kaader saatest «Ringvaade» (ERR)
Inimesed
23. august 2014, 11:00

Tanja sai tele-eetris kaela pangetäie jäävett: ma olen külmavares! (1)

"See vesi oli väga külm, ma olen külmavares ega lähe kunagi vette, mis on isegi 23 kraadi! Ja see oli päris suur ämber ka," muljetab Tanja Mihhailova, kes vastas üleeile Lauri Pihlapi väljakutsele ja lasi "Ringvaate" otse-eetris endale pangetäie jäävett pähe kallata.

Praegu levib kulutulena Ice Bucket Challenge ehk heategevuslik väljakutse, kus staarid endale pangetäie jäävett pähe kallavad ning ütlevad kolm nime, kes 24 tunni jooksul peavad sama tegema. "Kui ma oleks seda ise teinud, oleks ämber poole väiksem olnud või oleksin üldse kasutanud kaussi. Seal oli ikka mõnuga pandud – suur ämber vett täis ja palju jääd sees. Poole peal mõtlesin, et tuli sahmakas ära ja ei olnudki midagi hullu, aga siis oli pool ämbrit veel," naerab Tanja ja ütleb, et tegelikult oli väljakutse päris huvitav.

"Ma ei usu, et seda uuesti teeksin."

Miks ta aga otsustas asjas kaasa lüüa? "No ikka peab ju väljakutse vastu võtma."

See, et väljakutse suurejooneliselt teleekraanil vastu võtta, oli "Ringvaate" meeskonna idee. "Nad nägid Facebookis, et Lauri esitas mulle väljakutse, helistasid ja pakkusid sellist varianti. Ma olin just linnas, käisin kohtumistel ja mõtlesin, et nagunii tuleb ära teha ja miks mitte," räägib Tanja, et esialgu plaanis ta tembu ära teha kodu lähedal.

"Läksin otse oma riietega stuudiosse, vahetusriideid polnud ja sõitsin pärast märja pepuga koju," naerab ta.

Õnneks sai Tanja stuudiost kohe autosse ja siis otse koju ning haigeks ta ei jäänud.

Tanja andis väljakutse omakorda edasi Karl-Erik Taukarile, Kristina Šmigun-Vähile ning Evelin Ilvesele. "Esimene inimene, kes mulle meeldi tuli, oligi Taukar, kuna olime eelmisel õhtul muusikutega pärast vastuvõttu natuke linna peal istumas käinud. Ilmselt saatus tahtis, et Taukar lahmaka vett saaks," muigab Tanja.

"Siis mõtlesin, et võiks olla üks tugev naine, kes selle kindlasti ära teeb. Kuna Kristina on sportlane ja väga tore inimene, siis tuli tema pähe."

Esileedi kerkis Tanja pähe ka üsna kogemata. "Mõtlesin, et võiks olla ka keegi grandioosne. Päris presidenti ei julgenud välja kutsuda ja otsustasingi presidendiproua kasuks. Ma ei tea, kas nad selle ära teevad, aga minu asi on väljakutse esitada."

Astub näosaates kohtunikurolli

Heategevus tundub olevat Tanjale üldse südamelähedane asi. Ta osales saates "Laulupealinn", mille võidulinn sai 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks (siis jäi Tanja Kohtla-Järvet esindades teiseks), heategevuslikus saates "Laulud tähtedega" ning esimesel hooajal saates "Su nägu kõlab tuttavalt", kus iga saate võitja sai annetada raha oma valitud heategevusorganisatsioonile. Nüüd astub Tanja aga näosaates uude rolli ning hakkab uuel hooajal esitusi kohtunikuna hindama.

"Eelmisel aastal vahetus kogu aeg üks kohtunik ning ka mina sain seal korra osaleda. Ilmselt neile meeldis, kuidas ma kommenteerisin ja tänavu pakuti mulle püsivalt kohtuniku kohta," räägib Tanja.

"Mulle väga meeldis seal toolis istuda. Raske on aga see, et pead oma sõpradele-tuttavatele hakkama hinnanguid andma."

Tanja sõnul on aga selles saates kohtuniku vastutus väiksem, kuna tegu on meelelahutusformaadiga, mitte superstaarisaate sarnase võistlusega, mis mõne noore laulja karjäärile kriipsu peale võib tõmmata. "Kuna ma olen ise seal laval olnud, siis tean, kui palju nõuab kogu see asi ettevalmistust, tööd, higi ja pisaraid. Samuti tunnen ma isiklikult enam-vähem kõiki osalisi ja tean, milleks nad võimelised on."

Kavatseb öelda, mida arvab ja tunneb

Tanja kavatseb saates jagada konstruktiivset kriitikat ega lähtu sellest, kas talle isiklikult parodeeritav artist või tema esitatav muusika meeldib. Samuti ei hakka ta kellelegi nii-öelda tagasi tegema ja ütlema neid asju, mida talle endale saates osalemise ajal öeldi. "Ma ütlen seda, mida näen, arvan ja tunnen. Arvamused on erinevad, meil on kolm kohtunikku ja arvamus on puhtalt subjektiivne."

Kas ta ise eelistab aga võistlejate puhul väga täpset järeletegemist või hoopis sellist parodeerimist, mis naerust pisara silma võtab? "See on väga raske küsimus. Tegemist on küll paroodiasaatega, aga ma ei kujuta ette küll, kuidas Evelin Võigemast oleks väga humoorikalt saanud parodeerida Edith Piafi," ütleb ta.

"See ei ole koht, kus nalja visata. On rolle ja inimesi, keda saab huumoriga järele teha, aga ka rolle, mille puhul ei ole kohane nalja teha. Kõik sõltub tüpaažist ja lauljast, keda tuleb parodeerida, eks seda näeb kohapeal."