Oma hiilgeajal 1960ndail andis madame Claude oma prostituudivõrgustikus tööd sadadele noortele naistele.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
24. august 2014, 10:00

President Kennedy nõudis oma naise näoga prostituuti (19)

Pariisi luksusbordellipidaja memuaarid paljastavad kuulsuste patuelu.

Pariisi luksusbordellipidaja madame Claude võib oma memuaaridega kümnete kuulsate meeste mälestust rüvetada – tema neidudega käisid lustimas nii riigipead kui ka filmistaarid.

Prantsusmaa kurikuulsaim bordellipidaja oli spetsialiseerunud kuulsate ja rikaste meeste teenindamisele. Oma hiilgeajal 1960ndail andis madame Claude oma prostituudivõrgustikus tööd sadadele noortele naistele.

Tema klientide seas olid näiteks seksisümbol Marlon Brando ning "Minu veetleva leedi" täht Rex Harrison, aga ka Liibüa diktaator Muammar Gaddafi, Charles de Gaulle ning John F. Kennedy. Praeguseks 91aastane madam väidab, et president Kennedy, kelle tuntuim armuke oli filmitäht Marilyn Monroe, nõudis oma naise Jackie näoga prostituuti – kuid too pidi riigipea sõnul olema seksikas.

Seda kõike rääkis seksivõrgustiku pidaja õige nimega Fernande Grudet tunnustatud biograafile William Stadiemile, kelle sulest on ilmunud raamat Marilyn Monroe’st. Stadiem veenis maadamit 1980ndail avameelseid mälestusi pajatama ja lubas ise olla teose kaasautor, kuid raamat siiski ei ilmunud. Nüüd aga meenutab biograaf USA klantsajakirjas Vanity Fair proua markantsemaid kliente.

Onassise nõudmised panid punastama

Ehkki Jacqueline Kennedy oli üks oma ajastu elegantsemaid naisi, ei käinud kuulsas bordellis üksnes tema esimene, vaid ka teine abikaasa. Nimelt oli Kreeka laevandusmagnaat Aristotle Onassis külastanud madame Claude’i koos oma endise armastatu Maria Callasega. Tandemil olnud nii väärastunud palved, et isegi paljunäinud maadam punastas.

Lõbumaja väisas ka kunstnik Marc Chagall, kes neidudest aktipilte visandas. Fiati autotehase omanik Gianni Agnelli, elupõletaja ja stiiliikoon, viinud kogu oma seltskonna pärast seksiorgiat missale. Iraani šahh olnud piigadest nii vaimustuses, et lasi neid iga nädal enda juurde sõidutada ja külvas nad vääriskividega üle. Sagedased külalised olnud Rotschildi pankurisuguvõsa mehed – küllap seetõttu, et bordell asus ühe Rotschildi pangahoone ülakorrusel.

Prostituudi juures käimine polnud tabu

Tulevane bordellipidaja kasvas üles kloostris nunnade keskel, tegutses Teise maailmasõja vastupanuliikumise agendina ning istus enda kinnitusel natside koonduslaagris. Talle olnud seks täiesti vastumeelt. 1950. aastate lõpuks oli Claude’ist ja tema lõbumajast Champs Elysées’ lähistel saanud juba legend. Tema neiud olid imekaunid, elegantsed, rääkisid mitut keelt ja neid kutsuti nii Prantsuse välisministeeriumi kui ka presidendilossi dineedele.

"Prostituudi juures käimisele ei vaadatud siis viltu," seletas kauane Londoni lehe Spectator seltskonnakolumnist Taki Theodoracopulos Stadiemile.

"See oli enne rasestumisvastaseid tablette. Tüdrukud ei andnud end kätte."

"Claude põlgas nii mehi kui ka naisi."

"Emmanuelle’i" režissöörina tuntud Just Jaeckin väntas madame Claude’ist samanimelise filmi. 1977. aasta linateose nimiosatäitja Francoise Fabian nõudis võimalust bordellipidajaga kohtuda. Näitlejanna kinnitab, et Claude olnud une femme terrible, hirmus naine. "Ta põlgas ühtviisi nii mehi kui ka naisi. Mehed olid ainult rahakotid, naised ainult augud..."

Fabian võrdleb maadamit orjapidajaga. Claude riietas uustulnukad kallite moemajade rõivastesse, maksis juuksuri- ja arstiarved, vahel saatis ka iluoperatsioonile, kuid tüdrukutel tuli kogu raha tasa teenida.

1977. aastal pages maadam väidetava maksudest kõrvalehoidmise eest USAsse. Los Angeleses üritas ta prostituudiks palgata hilisemat "Dünastia" näitlejannat Joan Collinsit. 1980. aastatel naasis kurikuulus bordellipidaja kodumaale veendumuses, et tänu uuele maksuseadusele teda ei puuduta. Ta asutas uue lõbumaja, kuid 1992. aastal saadeti seksuaalteenuste vahendamise eest vangi. Nüüd naudib maadam idüllilisel Lõuna-Prantsusmaal vanaduspõlve.

Stadiemi väitel kasutas Lääne Keskagentuur maadami lõbulinde selleks, et 1973. aastal Vietnami sõja ajal Pariisi rahuleppe kallal töötavatele meestele lõõgastust pakkuda. Kuid mitmed allikad kinnitavad, et proua röögatuimad väited on siiski õhust võetud. Maadam olnud suur fantaseerija.