Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
21. august 2014, 07:00

Edukaim DJ teenis aastaga 50 miljonit eurot (1)

Ajakirja Forbes andmeil on Calvin Harris endiselt maailma enimteeniv DJ. "Olen lihtsalt õigel ajal õiges kohas olnud," nendib Harris, kes teenis ajavahemikus 1. juuni 2013 – 1. juuni 2014 Forbesi hinnangul 66 miljonit dollarit ehk ligi 50 miljonit eurot.

Forbesi andmetel aitas Harrise megateenistusele kaasa ülesastumine rohkem kui 50 festivalil ja ööklubis. "Tantsumuusika tõus on viimasel kolmel aastal olnud vapustav," seletab Calvin Harris oma fenomenaalset menu. Šotlane jättis kaugele seljataha teise koha omaniku David Guetta, kes Forbesi teatel teenis aastaga umbes 30 miljonit dollarit ehk 22,5 miljonit eurot. Sel suvel ka Eestis esinenud prantsuse DJ on tuuritanud Rihannaga, kirjutanud laule Britney Spearsile ja Lady Gagale ning pööritanud iga nädal plaate Ibizal Pacha klubis.

Kolmandat kohta jagavad Tiesto ja Avicii 28 miljoni dollari ehk 21 miljoni euroga. Tiesto trumbiks on viimasel ajal olnud koostööleping Las Vegase klubiga Hakkasan. Aviciile seevastu tõi kenasti sisse debüütplaat "True".

Forbesi nimekirja esikümme, nende seas näiteks Skrillex, Zedd ja Afrojack, teenis ühtekokku 268 miljonit dollarit – 11% rohkem kui mullu. Ajakiri arvestab DJde teenistuse rehkendamisel esinemisi, suveniiride müüki, reklaamilepinguid, muusikamüüki ning äriprojekte.