Tallinna teletorn.Foto: Arno Saar
Inimesed
18. august 2014, 11:08

Teletorn tähistab taasiseseisvumispäeva perepäevaga

Vabariigi taasiseseisvumispäeva tähistatakse Tallinna teletornis taas traditsioonilise perepäevaga.

20. augustil on teletorni õuel välja pandud relva- ja sõdurivarustusenäitus, toimub militaarvarustuse laat, näidislahingu peab kaitseliit, töötoa avab Eesti punane rist ning politsei- ja piirivalveamet tutvustab oma töövahendeid. Päeva lõpetab kell 18.00 algav Kõrsikute kontsert.

"Tallinna teletornil on Eesti taasiseseisvumise juures olnud ajalooliselt tähtis roll ja läbi oma ajaloo ekspositsiooni ning giidituuride tutvustame seda külastajatele igapäevaselt," sõnas teletorni juhataja Riina Roosipuu.

"Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamiseks oleme loonud traditsiooni korraldada torni õuel perepäev, et pakkuda kõigile huvilistele võimalus tulla 1991. aasta augustisündmusi ühiselt meenutama," lisas Roosipuu.

Perepäeval on kohal ka kaitseliidu Männiku lasketiir ja laskmises saab igaüks huvi korral ise kätt proovida. Lastega tegelevad noorkotkad ja kodutütred, Teletorni maskott ETI ning Päästeameti maskott päästekoer Nublu.

Lisaks saab näha päästjate varustust ja päästeautot, võimalik on proovida tulekustuti kasutamist, orienteerumist suitsutelgis, tutvuda veeohutust tagava varustusega, saada uusi teadmisi pommiohtudest ning osaleda võistlustel ja mängudes.

Tallinna Teletorni perepäev algab kell 11.00 ning lõppeb 19.00. Kõik tegevused teletorni õuel on tasuta.