Robin Williams.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
17. august 2014, 11:00

Robin Williamsi hästi varjatud saladus: Parkinsoni tõbi (5)

Varalahkunud näitleja Robin Williamsi abikaasa avaldas, et mehel diagnoositi hiljaaegu Parkinsoni tõbi. Williamsi abikaasa Susan Schneider ütleb, et koomik alles kohanes raske uudisega ega olnud veel valmis sellest avalikkuse ees rääkima, vahendab FemaleFirst.

11. augustil oma kodus pooduna leitud Robin Williams oli aastaid võidelnud alkoholi- ja narkoprobleemide ning depressiooni ja ärevusega. Hiljaaegu lisandus niigi raskele koormale ravimatu haigus ning Robin ei tulnud kõige sellega enam omal jõul toime.

"Me loodame, et Robini traagiline surm annab teistele sarnases olukorras olevatele inimestele juurde nii vajalikku jõudu ja julgust, et otsida abi ja lohutust, mida sellist võitlust pidav inimene kahtlemata vajab. Usume, et toetusest sõltub raskel hetkel palju ja soovitame kõigil oma lähedasi rohkem usaldada enne, kui probleemidest näib olevat vaid üks väljapääs," kirjutab Schneider oma avalduses.

Robini abikaasa kavandab mehele väga väikest, vaikset ja intiimset ärasaatmist San Franciscos. Robini pereliikmed, sealhulgas tema 31aastane poeg Zak, on juba isa abikaasale toeks läinud. Matusetalitusel osalevad kõik Robini lapsed, tema perekond ja vaid lähisõbrad.

"Nad on eraelus mõlemad väga tagasihoidlikud ja võiks isegi öelda, et omaettehoidvad inimesed, nii et väike ja vaikne ärasaatmine oleks kindlasti nende pere moodi," ütleb Susani ja Robini peretuttav.