Briti laulja Cliff Richard. Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
15. august 2014, 07:00

Cliff Richardil lasub pedofiiliakahtlus (2)

Briti politsei on läbi otsinud laulja Cliff Richardi kodu. Ajalehe The Guardian teatel reageerisid võimud sel moel vihjele, et populaarsel lauljal oli 1980. aastatel seksisuhe alla 16aastase poisiga.

"Kedagi pole vahistatud ning valduse omanik polnud kohal," ütles Lõuna-Yorkshire’i politsei esindaja The Guardiani teatel.

Politsei sõnul pole läbiotsimine seotud operatsioon "Yewtreega", mis algatati pärast seda, kui selgus, et ülipopulaarne briti saatejuht Jimmy Savile oli aastakümneid alaealisi pilastanud.

Elupõlisest poissmehest sir Cliff Richard eitab süüdistust kategooriliselt. Praegu väidetavalt Portugalis puhkav 73aastane laulja ütleb oma ametlikus avalduses, et on juba mitu kuud teadlik tema pihta suunatud internetis ringlevatest süüdistustest. "Need väited on täiesti valed."

Cliff Richardit on aastakümneid salahomoks peetud, kuid ise on ta oma homoseksuaalsust eitanud. Kadestamisväärselt noorusliku välimusega laulja väidab oma autobiograafias, et seks pole asi, mis teda tiivustaks. Enda sõnul on ta mitme naisega kurameerinud, kuid karjääri sunnil üksikuks jäänud.

"Olen olnud armunud, kuid abielu on raske kohustus ning artistiks olemine võtab palju aega."

Kuid 2008. aasta intervjuus rääkis Cliff, et tal on lähedased suhted endise Ameerika misjonäri John McElynniga, kes tema kinnisvara eest hoolitseb.

"Temast on saanud mu seltsiline, mis on väga tore, sest mulle ei meeldi ikka veel üksi elada."